Fórmula 1

Pirelli dóna color al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. La marca italiana de pneumàtics serà el patrocinador principal del Gran Premi de F-1 que es disputarà el pròxim mes de maig al traçat vallesà

El Gran Premi de F-1 que s'ha de celebrar els dies 8, 9, 10 i 11 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, s'anomenarà oficialment Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya Pirelli 2014.

Aquesta denominació feia uns dies que apareixia en el web oficial de la F-1 per referir-se a la cursa catalana –cinquena de les dinou proves del mundial, i primera disputada a Europa–, però Pirelli i el circuit vallesà no van confirmar l'acord fins ahir. En l'anunci del patrocini no s'hi esmenta la durada més enllà d'aquest curs, però la marca italiana té un contracte de tres anys més per ser el proveïdor de pneumàtics per a la F-1, fins al 2016 inclòs.

Pirelli reforça així la seva aposta per la F-1 –també serà el patrocinador del GP d'Hongria– alhora que dóna més rellevància a un dels esdeveniments esportius de major impacte del país, que l'any passat va atraure més de 200.000 espectadors al llarg de quatre dies.

El patrocini dels grans premis, però, el negocia en primera persona el promotor del campionat, la FOM, i el circuit no en treu un benefici directe, per bé que l'associació amb una multinacional de tan pes obre moltes portes quant a promoció i màrqueting.

En les 23 edicions del GP de F-1 disputades al Circuit de Barcelona-Catalunya, des del 1991, només dos cops la cursa no va tenir un patrocinador principal, el 1993 i l'any passat.

Bahrain, un carreró sense sortida

Just quan Bahrain ha acomiadat la pretemporada de la F-1, un grup d'ONG ha apel·lat a la preservació de “la integritat i la reputació de l'esport del motor” per demanar a la FIA que cancel·li el GP que s'hi ha de córrer el pròxim mes d'abril, tot assegurant que hi ha una relació entre la celebració de la cursa i la repressió de manifestants. La inestabilitat a l'emirat del golf Pèrsic ja va dur a l'anul·lació del GP del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)