Més motor

El trial és Toni Bou

Trial. El català suma el vuitè campionat del món en pista coberta i arriba als quinze títols mundials comptant els d'aire lliure, una marca de llegenda que costarà molt d'amenaçar

La llegenda de Toni Bou creix de manera tan evident com ho és el fet que no s'entreveu cap alternativa al seu domini, que ja s'allarga vuit anys. Els mateixos que els títols d'X-trial (en pista coberta) que ha guanyat consecutivament. Dissabte al vespre, va guanyar l'últim de la llista, el que continua alimentant una sèrie que ha fulminat els registres del ja destronat mite del trial Dougie Lampkin. L'anglès va sumar-ne 12, 7 a l'aire lliure –rècord que Bou pot batre aquest any– i cinc en pista coberta.

Tots els números de Bou són immensos, però gens hiperbòlics. No es tracta de 15 títols mundials, de 40 victòries en pista coberta (les 25 últimes consecutives) en 60 proves disputades. És com guanya. L'any passat, el nou reglament que prohibeix aturar la moto li va costar algun disgust –però no el títol– a l'aire lliure, però en X-trial, Bou és fora de l'abast dels rivals. No és el que guanya, sinó com ho guanya. A Milà, un punt en la final, quan Cabestany (13) ja no tenia cap possibilitat de la victòria que li calia per allargar –no pas canviar– el desenllaç del campionat. I va ser per assegurar –el punt va arribar per excés de temps en una zona–, perquè la qualificació i la semifinal les va superar sense penalitzar.

El podi de Milà el va completar Adam Raga, que ha deixat de dependre d'ell mateix per ser subcampió. James Dabill va deixar fora de la final Jeroni Fajardo i li ha pres el quart lloc de la general. Amb el títol decidit, el desenllaç (a Oviedo, el 28 de març) perd força, però per a Bou serà l'oportunitat d'allargar la imbatibilitat a 26 proves.

PROTAGONISTA

Estic molt content per haver guanyat d'aquesta manera. Ja són vuit títols, però lluitaré per mantenir la motivació. No em vull aturar aquí
Trial en pista coberta de Milà
1r Toni Bou (Montesa)
1
2n Albert Cabestany (Sherco)
13
3r Adam Raga (Gas Gas)
16
4t James Dabill (Beta)
20
5è Jeroni Fajardo (Beta)
15 (semif.)
6è M. Grattarola (Gas Gas)
16 (semif.)
7è T. Fujinami (Montesa)
18 (qualif.)
8è Jorge Casales (G. Gas)
19 (qualif.)
9è Loris Gubian (Ossa)
19 (qualif.)
10è Matteo Poli (Ossa)
25 (qualif.)
Mundial
1r Toni Bou (Montesa)
80
2n Albert Cabestany (Sherco)
54
3r Adam Raga (Gas Gas)
48
4t James Dabill (Beta)
32
5è Jeroni Fajardo (Beta)
30
Toca treballar per al mundial a l'aire lliure. Hi ha feina, però aquests resultats són el millor estímul
Toni Bou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)