Motociclisme

“Espero poder completar un bon tram inicial de cursa”

GP de Catalunya. Dani Pedrosa, content per haver fet finalment una gran qualificació, vol revertir també el seu altre dèficit d'enguany, les males primeres meitats de carrera

Dani Pedrosa no exterioritzava gaire la bona sensació interior que de ben segur sentia. Finalment, havia completat una bona qualificació, de la millor manera. “Estic content per mi, no per haver batut el Marc. Molt content perquè fins ara ho havia fet malament, el dissabte.” Amb tot, el pilot de l'equip Repsol Honda sap bé que el d'ahir va ser, només, un primer pas. Molt important, però només un pas.

Explicava aquesta setmana que enguany s'havia proposat ser igual de fort als finals de cursa com ho era als inicis, però que per algun motiu ser fort en les segones meitats de carrera –en bones condicions físiques, enguany ha estat més ràpid que cap altre pilot al tram final– li ha fet perdre la velocitat que tenia al principi. “Espero sortir bé i tenir un bon començament de carrera per poder lluitar per la victòria.” Ahir va ensenyar que tenia ritme, però les condicions de temperatura marcaran molt les coses, avui. “A partir del migdia, si fa sol, el circuit s'escalfa molt. Veurem com va i quin pneumàtic posem al davant. Al darrere, tothom ho té clar [dur].” Quant a la qualificació pròpiament, Pedrosa, que va rebre el rellotge que es dóna a l'home que fa la pole de mans del seu amic Purito Rodríguez, deia. “He tingut molt bon feeling en la primera sortida, i això m'ha donat confiança pel segon intent. I aquesta vegada ho he fet molt bé.”

Les coses clares

Al seu costat, tant Jorge Lorenzo com Marc Márquez es mostraven prou segurs de la seva moto i del ritme que havien trobat en la sessió lliure. “Hem fet un bon simulacre de cursa, en la quarta sessió. Hem millorat molt la frenada i també el comportament de la moto en l'acceleració. Amb el pneumàtic d'enguany patíem”, explicava Lorenzo. Márquez, per la seva banda, raonava el perquè de l'estratègia de fer tres sortides, amb un canvi de moto. “Havíem vist que aquí només et servia el temps que feies en la primera volta llançada, per això hem triat tornar-ho a fer. El pla era bo, però m'he equivocat.” Abans que s'expliquessin ells, ho havia fet Valentino Rossi, com sempre, obert i sincer. “Les dues Honda i el Jorge van molt de pressa. No tenim gaire diferència de ritme, però perdo en l'últim sector. Per a mi, serà molt difícil poder-los seguir.” Quant al vencedor de la cursa, va ser concís: “És difícil no pensar en el Marc, per guanyar-la, però el Jorge té un molt bon ritme.”

Molt endarrerit

Qui sortirà des de la quarta línia serà Pol Espargaró, que durant tot el cap de setmana, i especialment ahir, va patir molt per trobar la posada a punt òptima per no perdre en el T2 i sobretot a l'Estadi. El vallesà, tot i lamentar-se del desè lloc a la graella, trobava motius per ser optimista. “No sabem per què, però perdem molt en alguns punts. Al final, però, en la qualificació he pogut seguir Lorenzo, i això ens permetrà treure una informació que pot ser que ens ajudi a trobar la solució al problema.”

He tingut molt bon ‘feeling' en la primera sortida, i això m'ha donat confiança per la segona. Aquesta vegada ho he fet bé
Espero sortir bé i tenir un bon començament de carrera per poder lluitar per la victòria
Dani Pedrosa
Estava neguitós per com respondria la moto després de Mugello. I ha anat molt bé. Espero respondre
Jorge Lorenzo
Tant el Jorge com el Dani tenen molt bon ritme. I Rossi també hi serà, penso. Intentarem lluitar pel triomf
Marc Márquez
És difícil no pensar en el Marc, per guanyar la cursa. Però la veritat, el Jorge té un molt bon ritme
Valentino Rossi
Amb el pneumàtic del davant anem molt al límit. Serà clau per a mi, si vull fer una bona cursa. Però som optimistes
Aleix Espargaró

Tito: “Només importa la cursa”

Estava content, Tito Rabat, per haver assolit una altra posició preferent. Intractable durant tot el cap de setmana, des de la segona sessió amb un marge d'entre mig segon i 0,7 dècimes respecte al seu perseguidor més proper, el barceloní era caut. “No ens podem relaxar. Fins ara ha anat tot molt bé, però el que importa aquí és la cursa. I tant el Kallio com el Maverick estic segur que aniran molt millor que en els entrenaments.” El pilot de Roses, de menys a més, va acabar signant el seu millor resultat en una qualificació. “Estic molt content de ser al davant en la cursa de casa. Serà molt dur, però amb tota la gent que hi haurà no em costarà donar el màxim des del semàfor.”

Àlex Márquez: “Tenim un molt bon ritme”

Després d'aconseguir la pole, Àlex Márquez es veu amb forces de guanyar per primer cop a casa. “Potser no ha estat una volta perfecta, però ha estat una volta molt bona, tot i que em quedo amb el fet que hem anat ràpids també amb gomes usades i que tenim molt bon ritme”, va dir Márquez, que no espera una cursa com la de Mugello. “Aquí no hi ha tants llocs on poder avançar”, va dir. Isaac Viñales, en canvi, assegurava que el seu ritme no és tan bo com esperaven: “Sortim bastant més endavant que en curses on he acabat al podi, però no estem gaire bé de ritme perquè no hem aconseguit una bona posada a punt.” El de Llançà, però, és optimista: “Sóc més de diumenges, i aquí amb la família i amics toca donar el cent per cent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)