Motociclisme

Márquez, el cognom que fa por

GP d'Itàlia. Moto 3. Àlex enllaça la segona victòria i se situa a set punts del líder en el primer doblet català de l'any

Pilots com Vázquez, Kornfeil o Masbou ja van assistir a la tirania Márquez en la categoria mínima el 2010. Quatre anys més tard comencen a retrobar aquella sensació. Només hi ha una diferència. Márquez ha canviat. De Marc a Àlex.

A Assen, Àlex Márquez va encadenar el segon triomf –la pista holandesa ja li havia anat bé l'any passat, el primer cop que la descobria– i l'operació en el campionat és espectacular. Les caigudes del líder, Jack Miller (primera volta), i del segon, Romano Fenati (volta 13, després d'haver remuntat del 30è lloc al 10è) agrupen de tal manera el campionat que tot torna a començar. Entre Miller (líder encara, 117) i el cinquè (Vázquez, 102) hi ha un polsim. Amb un canvi: que l'efecte Miller ja no existeix i que és Àlex Márquez (110, els mateixos que Fenati i tres més que Rins) qui fa por.

Profit en el caos

Jack Miller i Àlex Márquez van tibar de sortida. Assen és una pista peculiar. Les quatre primeres inclinacions són a la dreta i el perill és a la primera esquerra, amb la goma freda d'aquell costat. Però Miller ja ho hi va arribar. La direcció se li va tancar de davant i va anar a terra. Va intentar seguir però va durar un quilòmetre. No va ser l'únic primera espasa que la va vessar aviat. Romano Fenati va anar recte en la xicana i va tornar a pista en 30è lloc per iniciar una remuntada d'impacte que no podia acabar bé. Quan va ser en el grup del quart al tretzè ja no li va ser tan fàcil avançar i va acabar a terra. Tornant a la volta 1, Enea Bastianini, la sensació de Montmeló, també va caure evitant Fenati.

Aclarit tot, Àlex Márquez es va trobar sol. A 1:43 mitjans, tenia alguna dècima més que Àlex Rins, però quan tenia el seu company a 1.6 segons va sortir de la pista a final de recta de meta i Rins s'hi va enganxar. Fins i tot el va avançar (volta 10) aprofitant que Márquez s'ho agafava amb calma (1:44) després de l'ensurt però, honest i calculador, va veure que no en trauria res de bo i li va deixar via lliure.

El català va ser prou viu per deixar-se portar per Miguel Oliveira, a qui va avançar en l'última xicana. Isaac Viñales no va confirmar en cursa el seu primer lloc en el warm-up. Engolit pel grup que aspirava al quart lloc, no es va desgastar i es va posar a liderar-lo en la frenada abans del penúltim pas per meta. Massa aviat: en els últims revolts el van avançar Antonelli, Masbou, i Vázquez, que el van deixar setè.

LÍDERS A LA BAIXA

Segon zero en tres curses de Jack Miller i caiguda de Fenati, i tots dos perden autoritat
He anat al límit. Márquez tenia un ritme molt bo. Ho he provat quan l'he avançat, però amb la lesió era impossible
Àlex Rins
Hem de mirar amb KTM què ha passat, perquè fins avui tenia bon ritme i no he pogut ni intentar res
Isaac Viñales
He fallat i Rins m'ha passat, però ha perdut ritme i jo m'he sentit millor amb la goma gastada
Àlex Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)