Motociclisme

Això s'anima

GP de San Marino. Moto 3. Segona victòria seguida d'Àlex Rins davant d'Àlex Márquez, amb Jack Miller i Isaac Viñales, tercer i quart, distanciats

Pronosticaven els que en saben que a Misano no hi hauria cursa en grup i els que en saben, com quasi sempre, van encertar. No van parlar, però, que no pogués haver-hi una arribada comptada a la mil·lèsima. El creuar la meta propi de Moto 3, per segona cursa seguida entre els dos companys d'equip, Àlex Rins i Àlex Márquez. Un final ajustadíssim,
tancadíssim i net. Net i mil·limetrat, com marquen els cànons dels bons competidors.

L'un marxa, l'altre torna

Un desenllaç matinal que, després que tots dos caiguessin en el warm up, encara va tenir un sabor més plaent –Rins va córrer amb els dos turmells adolorits i Márquez sortia comptabilitzant ja quatre caigudes des de divendres. De l'estat de Rins, el que no en coneixia les circumstàncies no en va tenir notícia fins al final.

Molt ben equilibrat, amb una traçada clara i
reiterativa, el nou pilot de Sito Pons va anar per feina. Ho havia dit dissabte: tenia ritme i volia portar-lo a la pràctica per, com a mínim, impedir la possibilitat d'un grup nombrós al capdavant –Misano, sense aspiracions, no permet amagar limitacions. Va superar Miller, que havia sortit molt bé, iniciant-se la quarta volta, i va separar el gra de la palla en tres voltes més: ell, Márquez i Oliveira lluitarien pel podi, Miller faria el que podria i la resta ja s'ho farien –del sisè lloc cap amunt, eixam i nervis, amb Isaac Viñales aguantant l'escomesa.

Van caure els girs i també les dècimes. Rins no descansava i Márquez esperava retrobar la confiança i que aquesta no arribés massa tard. Constant, va sentir-la passades deu voltes, quan el seu company d'equip l'avantatjava d'1,2 segons. En solitari –Oliveira havia caigut i Miller, tercer, ja era a més d'1,5 segons–, el cerverí va recuperar el terreny fins a trepitjar la roda de Rins a set voltes del final. Temps per reposar i analitzar.

Per avaluar la situació i abordar el rival, un assalt que es va produir en el penúltim gir, al revolt més ràpid, al Curvone i trobant l'interior, a cinc angles de l'arribada. Un lloc ideal i una traçada que feia cara de guanyadora i que Rins, que no va inquietar-se de cap manera quan va veure's segon, també va utilitzar per recuperar allò que durant tantes voltes havia estat seu.

Per 0,042 mil·lèsimes, per un marge més gran que no el que va necessitar Isaac Viñales (0,026) per assegurar-se el quart lloc. Braç a braç amb Bastianini i Binder, el que ve i el que fa temps que hauria d'haver arribat.

La cursa se m'ha fet llarga, la veritat. Encara tenia dolor i he anat molta estona sol, però al final ho hem acabat bé
Àlex Rins
Ens faltava una mica per haver pogut lluitar pel tercer lloc. Però en general estem satisfets
Isaac Viñales
He comès una errada en la quarta volta, i encara bo que no he caigut. Després, recuperant, no tenia goma
Jack Miller
El cap de setmana ha estat molt dur per a nosaltres, i la lectura és que per tercera cursa seguida hem retallat punts
Àlex Márquez

20 punts entre els tres primers

Les últimes tres curses (Brno, Silverstone i Misano) han servit per estrènyer enormement la classificació general. Arribats a la República Txeca, Jack Miller era primer, amb 25 punts de marge respecte d'Àlex Márquez i 40 sobre Àlex Rins. Ara, però, i després d'un cinquè, un vuitè i un tercer lloc de l'australià, combinats amb dos segons llocs de Márquez i dos primers de Rins, han fet que, encara amb 125 punts en joc, la distància entre tots tres sigui només de 20: 195 (Miller), 186 (Márquez) i 175 (Rins).