Motociclisme

El segon és guanyador

GP d'Aragó. Moto 3. Àlex Márquez se situa al capdavant del mundial davant de Miller, que cau, i amb Rins a 18 punts amb 100 per disputar-se

Una cursa declarada en mullat però sense pluja, amb una línia més o menys seca que després de cada gir s'eixamplava, mai a gust de tothom. Cada metre d'asfalt era una trampa i cada frenada, una ruleta.

Àlex Márquez és el nou líder del mundial després d'una cursa amb incidents, ensurts, equilibris i imprevistos fins al darrer centímetre a causa de les particulars condicions de la pista. Unes circumstàncies que van propiciar el toc entre Márquez i Jack Miller en la quarta volta, una situació que va acabar amb l'australià fora de cursa –va tornar però ja amb tres girs de dèficit– i amb la classificació del campionat del tot regirada. Márquez no va guanyar, però va sortir guanyador d'Alcanyís, com tampoc va vèncer un Àlex Rins que en va dir molt bé, del mal menor del quart lloc.

Fenati, des del 13è lloc

Tot just començar, Miller, Márquez i Rins es van situar al capdavant, seguint el camí marcat pel carril sec. Però encara amb els pilots trobant el seu lloc, en la quarta volta, la frenada de la recta llarga del darrere va marcar el diumenge.

Buscant sortir del revolt per afrontar la recta de meta, amb Márquez per l'interior, amb una posició neta i guanyada, Miller va intentar prendre-li el lloc per fora, una temeritat en aquell punt de la cursa i que va acabar amb el de KTM a terra. Un incident de carrera exemplar que va donar pas a un seguit de situacions de màxim risc que van dibuixar la classificació final després de vint voltes.

Per exemple en la setena volta, Isaac Viñales voltava sisè quan va baixar fins al quinzè lloc després que se li tanqués la direcció. Sense previ avís, com li va tornar a passar ja al tram final. I amb el grup capdavanter rodant sis segons més ràpid que en l'inici de carrera, qui va haver de sortir recte al primer revolt va ser Rins, passant d'aspirar al triomf a la setena posició. Com ells, McPhee, Kent, Kornfeil i Bastianini també van passar algun mal tràngol, fet que va permetre al nou pilot de Sito Pons, a Rins, recuperar llocs i punts per al mundial.

En una cursa en què cada metre era una trampa i tothom llevat de Romano Fenati va veure frenat el seu ímpetu. Tretzè en la graella, al penúltim pas per meta l'italià només tenia Àlex Márquez al davant. I amb Kent rere seu però idealment situat, Fenati va saber ser a prou distància de Márquez en l'inici de la recta llarga, un dèficit suficient per fer bo el rebuf i menjar-se el cerverí. Cruspir-se'l i guanyar-li amb autoritat l'última frenada.

El Fenati ha fet molt bé l'últim revolt, i amb Miller no ha passat res: l'he avançat fent la meva trajectòria, per dins
Àlex Márquez
Tocava arriscar i no ens ha sortit bé. He caigut dues vegades, si bé he pogut continuar
Isaac Viñales
Teníem el ritme per lluitar pel triomf o, com a mínim, fer podi. Però bé, marxem d'aquí més a prop del líder
Àlex Rins
Jo anava per la línia seca i ell ha protegit l'interior, no ha tallat gas i m'ha fet caure. Què hi farem
Jack Miller

El matí fora d'hores

La cursa de Moto 3 va començar vint-i-cinc minuts més tard del que és habitual a causa de la boira que de bon matí va abraçar amb força Alcanyís, una situació provocada per l'abundant pluja de la nit anterior i una humitat d'alba que va significar que els tres warm up del matí es retardessin. Així, amb la cursa arrencant a les 11:25, la carrera de Moto 2 va començar a les 12:40 i només la de Moto GP va mantenir el seu horari habitual, a les dues de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)