Motociclisme

La festa és diumenge

Marc Márquez es declara capacitat per lluitar per la victòria i, per tant, pel títol

El campió, a la segona fila, amb Dovizioso, Rossi i Pedrosa al davant

Decàleg imaginari de Marc Márquez: 1) L'objectiu és el títol. 2) Si no arriba al Japó, serà a Austràlia. 3) Si es pot, és millor guanyar-lo a casa d'Honda. 4) Per guanyar-lo a casa d'Honda, cal quedar davant de Pedrosa i Rossi. 5) Per guanyar-lo a Austràlia, cal sumar punts a Motegi. 6) No puc cometre un tercer error consecutiu. 7) He anat a remolc tot el cap de setmana. 8) Rossi i Pedrosa surten davant meu. 9) Ni Rossi ni Pedrosa tenen millor ritme. 10) Gas.

Les curses sempre són diumenge, menys a Assen. I a trenc d'alba –a Catalunya– haurem sabut quin dels deu preceptes del decàleg marca el desenllaç –o l'ajornament– del títol de Moto GP 2014. Numèricament, és molt clar. Sempre en els punts, Márquez ha de superar Pedrosa per ser campió. Respecte a Rossi, pot quedar rere seu –si tots dos són fora dels dos primers llocs–. Fins i tot tres llocs rere seu, a partir del cinquè.

Al capdavall, però, Márquez se sent més còmode amb el punt 10 del decàleg. Oblidant-se de tots els condicionants és com millor li surten les curses, com més bé manté la concentració i com més protegit està de les errades. El Márquez campió és el Marc proactiu.

Segona fila

El que no es pot controlar és què faran els rivals. Amb una arrencada decent, des de la primera fila se'n tenen menys que des de la segona. El Tro es va classificar per a la segona, en quart lloc, rere Dovizioso –la primera pole per a Ducati des de Xest 2010, amb Stoner, amb nou rècord de la pista–, Rossi –encara amb injeccions de calmants– i Pedrosa. El català va perdre la possibilitat de posar més pressió a Márquez quan va caure en l'últim intent de volta ràpida, que feia bona pinta. Amb tot, tots tenen ritme d'1:45 mitjà –Márquez el va trobar en la tercera tanda lliure, on va ser el primer que va baixar a 1:44–, com Jorge Lorenzo, el quart en discòrdia. Pol Espargaró (Yamaha) va ser setè i el seu germà Aleix va necessitar passar per la Q1 per accedir a la tanda dels 12 millors en una pista on la velocitat punta és molt important.

RÈCORD DE TITO I ENSURTS DE MÁRQUEZ I RINS

Tito Rabat va acabar la qualificació amb la sensació que el campionat està força encarrilat. Posició preferent –la vuitena de l'any, que iguala les vuit de Pol Espargaró el 2012– amb rècord de la pista i un rendiment impressionant. Va prendre la pole a Tom Luthi en l'últim moment, però va ser l'únic capaç de marcar 1:50 amb constància –Luthi, Zarco i Viñales només ho van fer puntualment–, mentre que el seu rival i company, Mika Kallio, patia per baixar d'1:52, amb males sensacions en la frenada i en la fase d'entrada als revolts. Maverick Viñales –guanyador a Motorland– es veu amb cor de lluitar per la victòria. De fet, el seu ritme de cursa només és inferior al de Rabat. En Moto 3, jornada d'incerteses per les caigudes d'Àlex Márquez –en la tanda lliure– i Àlex Rins –en la qualificació–, que, d'una manera o una altra, va influir perquè per segona vegada aquesta temporada els pilots de l'equip quedessin fora de les dues primeres files. Per sort per a ells, Jack Miller no va fer cap demostració. A més, els dos catalans tenen marge de millora. El millor pilot del país a la graella va ser Isaac Viñales, i això sí que és notícia. El pilot de Llançà va anar de menys a més i es va classificar just a 19 mil·lèsimes de Miller. Fora de Danny Kent, els deu següents estaven separats per tres dècimes.
Tot està bé, però en l'últim sector perdo una mica de temps. Aquí les curses sempre són dures
Tito Rabat
La sortida és clau per estar en el primer grup. Hem de vigilar, perquè si un pilot surt bé i al darrere ens molestem, potser s'escaparà
Àlex Rins
No sóc a primera fila, però estic content. Tinc bon ritme i estic en condicions de lluitar per la victòria
Marc Márquez
He fallat en la volta ràpida, però tinc un gran ritme i molta confiança. Confio que no plogui per poder lluitar per la victòria
Jorge Lorenzo
Llàstima de la caiguda. Pot ser una cursa molt igualada, hi ha molts pilots amb un ritme similar
Dani Pedrosa
M'ha faltat una volta bona. Sóc a una dècima de Pedrosa, però estic entre les Ducati, que ja tenen massa avantatge
Pol Espargaró
Hem fet uns canvis que m'han fet ser més fort i crec que aniran bé per al ritme de cursa. Però per lluitar pel triomf, hem de millorar
Valentino Rossi
Em veig preparat per lluitar pel triomf. Tenim un bon ritme, però encara puc ser més ràpid
Maverick Viñales
En alguns llocs puc millorar, però el que compta és que amb goma gastada tinc un gran ritme
Isaac Viñales
La caiguda m'ha endarrerit la feina. No tinc la millor posició, però la cursa serà molt llarga i en grup
Àlex Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)