Més motor

Trencant barreres

Motor. Laiz Sanz es converteix al Marroc en la primera dona que guanya una etapa absoluta en un raid africà

La pilot de Corbera de Llobregat Laia Sanz (KH-7) es va convertir ahir en la primera dona que guanya la classificació absoluta d'una etapa en un raid de motos. La catalana va dominar amb autoritat la tercera especial del ral·li de Merzouga després de rodar al davant des del principi i va pujar quatre llocs en la general, en què ara ocupa la quarta posició absoluta.

La gesta de Sanz té un mèrit afegit, ja que va arribar just en l'etapa marató de la prova africana, que acabarà demà passat. “Aquest triomf té un gran valor per a mi, perquè hi ha rivals de gran nivell, com Pal Ander Ullevaalseter, segon al ral·li Dakar del 2010”, va dir Sanz en un comunicat de l'equip.

La pilot va guanyar l'especial (249 km) amb 4h42:04 i va avantatjar de vuit segons Ullevaalseter. El francès Johnny Aubert és el líder.