Més motor

Bou iguala el rècord de sis victòries de Marc Colomé

Motor. El pilot de Piera ha estat el vencedor de les sis últimes edicions del Trial Indoor Ciutat de Girona. Jeroni Fajardo, l'únic gironí que hi participava, no va superar la primera volta

Toni Bou (Montesa) va igualar ahir el rècord de sis victòries de Marc Colomer en el Trial Indoor Ciutat de Girona. El campió del món es va imposar en la 27a edició de la prova amb una altra exhibició al pavelló de Fontajau. Els 3.000 espectadors que van veure la competició avalen la decisió de les institucions de continuar endavant amb una prova que ja és un dels actes de més tradició de les Fires de Sant Narcís i que havia perillat a causa de la desaparició del campionat d'Espanya, del qual formava part juntament amb tres proves més.

Volta sense peus

La parella que va obrir la competició va ser la formada per Adam Raga (Gas Gas) i l'únic pilot gironí de la prova, Jeroni Fajardo (Beta). Malgrat superar la primera zona amb la tercera millor puntuació de tots els participants (+2) Fajardo va acabar les sis zones amb tres fiascos –un sol zero– i una puntuació de 20 que el va deixar en la cinquena posició i fora de la final.

Albert Cabestany (Sherco) i Pol Tarrés (Sherco) eren els següents d'encarar la primera volta. El vencedor del duel no es va començar a decidir fins a la penúltima zona, després d'un inici sorprenent de Tarrés, que va ser l'únic, junt amb Bou, que va superar la tercera zona sense fiasco. El seu rival tarragoní, però, va donar un cop de timó i va acabar amb la segona millor puntuació dels sis participants (9). Tarrés s'acomiadava amb 17 punts.

Toni Bou i Jaime Bustos (Sherco) van ser l'última parella de la primera volta. El pilot de Piera va fer el seu recorregut sense fer cap peu i amb només dos punts de penalització, un per temps en la segona zona i un altre per deixar-se guanyar la cursa amb Bustos, un gest que l'honora atès que el pilot basc debutava en un trial en pista coberta i havia acabat totes les zones, menys una, en fiasco.

Tres zeros

La final va alinear els tres millors pilots del món, tot un luxe que Girona encara es pot permetre. Tots tres havien d'encarar les mateixes zones en sentit invers. La primera va acabar amb tres fiascos a causa d'un salt difícil en què Bou va tenir una caiguda aparatosa. El campió del món es va queixar d'un cop al genoll dret, però va poder continuar sense problemes. En la zona següent, Cabestany va repetir fiasco i els seus dos rivals van fer un sol peu, tot i que Bou es va posar líder en solitari perquè Raga havia sumat un punt per temps. Bou encadenava tres zeros consecutius, si bé la sentència no va arribar fins a l'última zona, la de les pedres. Els tres pilots la van acabar en fiasco –Bou la repetia fora de competició sense fer cap peu– i això donava la victòria al Pilot de Montesa. Les curses ni tan sols van servir per decidir el segon lloc, que finalment va ser per a Cabestany, després de refer-se del mal començament amb dos zeros, mentre que Raga no en va poder aconseguir cap.

La temporada de trial s'acabarà el 16 de novembre amb l'última prova del campionat d'Espanya, que tindrà lloc a la colònia Cal Rosal. Bou ja va assegurar-se el títol en la prova anterior.

ÈXIT

Uns 3.000 espectadors avalen la continuïtat de la prova
Primera volta
1r Toni Bou (Montesa)
2
2n Albert Cabestany (Sherco)
9
3r Adam Raga (Gas Gas)
14
4t Pol Tarrés (Sherco)
17
5è Jeroni Fajardo (Beta)
20
6è Jaime Bustos (Sherco)
25
Final
1r Toni Bou (Montesa)
12
2n Albert Cabestany (Sherco)
21
3r Adam Raga (Gas Gas)
25
Bou només va fer un punt per temps i un punt en la cursa durant la primera volta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)