Més motor

I la roda no deixa de girar

Motociclisme. Àlex Rins crea un equip per donar als pilots més joves la mateixa oportunitat que va tenir ell de petit. Tres nanos de 13 a 15 anys correran l'estatal de Moto 3

“Aquest equip no són només tres pilots i tres motos, és una manera de donar les gràcies.” Així va definir Rafa Rins la filosofia del nou equip Procercasa-42 Motorsport. El pare d'Àlex Rins es va bolcar amb la idea que rondava pel cap del seu fill: “Tornar una part del que li han donat.” Dit i fet, tres nanos correran el nou campionat estatal de Moto 3: Álex Ruiz (Granada, 13 anys), Raúl Fernández (Madrid, 14) i Gerard Riu (Casserres, 15). El català és el més gran de tots tres i aspira a estar al davant “per guanyar el campionat” i tal vegada fer el salt al FIM CEV, el nou mundial júnior.

Riu és un bon exemple de la cadena de promoció que ha contribuït a fer girar la roda del motociclisme del país. El berguedà va fer els primers passos als quatre anys, primer amb un kart i després amb una moto de motocròs. El 2006, als sis anys, va debutar en la Promo RACC 50, va pujar a la Promo RACC 70 i el 2013 va vèncer els campionats mediterrani i català de velocitat. Llavors el seu pilot preferit encara era Dani Pedrosa, però aviat va cedir el relleu a Marc Márquez. “I Valentino Rossi, és clar”, afirma.

A Riu i companyia, l'oportunitat de ser “pseudoprofessionals” i tenir Àlex Rins com a padrí els ha arribat pel seu talent i les ganes d'aprendre, a banda d'un entorn familiar que ho veiés clar. “Em recorden una mica a mi”, reconeix Rins, que als 19 anys debuta enguany en el mundial de Moto 2.

El projecte de l'equip es va concretar el setembre de l'any passat. El primer consell de Rins és “que disfrutin”. “No hi ha objectius, sobretot cal tenir ganes i estar tranquil i relaxat”, assevera.

PLANTER

L'objectiu és que els nanos amb talent puguin arribar a ser professionals

AGRAÏMENT

Rins vol mantenir greixada la cadena de promoció del motociclisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)