Ral·lis

Quantitat i qualitat

Ral·lis. El Costa Brava serà la primera prova del campionat FIA d'històrics, amb els trams de tota la vida i noms i màquines de primer nivell

Compte enrere per al ral·li Costa Brava, la prova inaugural del campionat FIA de ral·lis històrics, que manté les modalitats de velocitat i regularitat. L'edició d'aquest any es disputarà divendres i dissabte vinent, sobre trams conegudíssims (els Àngels, Santa Pellaia, Osor, Cladells i Collsaplana) però sempre estimats i amb una inscripció que destaca per quantitat (102 equips, el mateix nombre que l'any passat, amb 28 de forans i 14 passaports diferents) i qualitat.

En aquest últim aspecte, al munt habitual de Porsche 911 amb preparacions capdavanteres i als tres Lancia 037 presents s'afegeix ara el que serà el cotxe de moda en els pròxims anys, el Lancia Delta Integrale, que, un cop acomplerta l'edat mínima reglamentària, entra amb força. Seran cinc les unitats del cotxe que va tiranitzar els ral·lis al final dels anys vuitanta. Això, pel que fa a l'apartat de velocitat (40 equips). Pel que fa a noms, el noruec Valter Jensen (Porsche), els francesos Serge Cazaux, Christophe Vaison (Lancia 037) i Patrick Canavese (Lancia Integrale), els italians Pedro, Lucky i Carlo Falcone (Lancia Integrale) i l'asturià Daniel Alonso (Ford Sierra Cosworth 4x4) són noms que s'han de tenir en compte. Però hi ha més varietat: Ford Escort, BMW 2002.

Els 62 equips restants són de regularitat –en múltiples categories, FIA, RFEdA i FCA, amb els millors especialistes–. Hi serà l'equip Seat, amb quatre cotxes i Salvador Cañellas (124-2000) i Mia Bardolet (124 Sport Coupé) com a líders.

I una sorpresa

Inscrits en regularitat FIA hi ha un Toyota Levin i un Mitsubishi Lancer de la Universitat de Tòquio. El Toyota el pilotarà Kenjiro Shinozuka, el pilot estrella d'aquest ral·li. Guanyador de dues curses del mundial (Bandama, a la Costa d'Ivori, 1991 i 1992) i del Dakar 1997, el japonès és el pilot d'origen més llunyà que haurà disputat la cursa en el format històric. La participació és un projecte docent de la universitat, que ha recuperat i preparat per a la competició dos vehicles gairebé desballestats i desplaçarà a Girona una vintena de persones.

LES DADES

102
inscrits
ha aconseguit Rallyclassics en la 63a edició del ral·li Costa Brava.
20
persones
desplaça l'equip de la Universitat de Tòquio, amb Kenjiro Shinozuka de pilot estrella.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)