Més motor

El Sant Jordi té amos

Trial i enduro ‘indoor' de Barcelona. Toni Bou i Taddy Blazusiak dominen la gran nit del motociclisme en pista coberta. El pilot de Piera s'imposa en un gran duel amb Adam Raga

El van derrotar a Pau, però Toni Bou (Montesa) no té rival al Sant Jordi. El pilot de Piera ja tenia el rècord de victòries a Barcelona (vuit, tantes com títols mundials), però ahir va desfer l'empat a sis de seguides que mantenia amb Jordi Tarrés. Oli en un llum. La prova es va decidir en l'última zona, just al davant del grup de 300 seguidors –dels 10.300 en total– vinguts des de Piera. L'esclat de joia del pilot i la seva afició va certificar el que tothom ja sap: Toni Bou és el millor pilot de trial de tots els temps i s'encamina imparable cap al novè títol indoor.

De categoria

La final va ser un duel aferrissat amb Adam Raga (Gas Gas), marcat pel fiasco del pilot d'Ulldecona en la primera zona. L'ordre de sortida en la final es decidia per una cursa de velocitat en què Raga va ser el més lent dels quatre finalistes, la qual cosa l'obligava a abordar les zones en primer lloc. “L'handicap de sortir primer m'ha complicat força la final, però he pilotat molt bé”, comentava Raga.

Tot i el fiasco esmentat, Raga va mantenir viu el duel amb Bou fins a la sisena i última, però el zero amb què va tancar la seva actuació no va ser suficient per superar la regularitat implacable del campió del món: la seva puntuació pitjor va ser un 2, per bé que Raga va sumar dos zeros, mentre que el campió només un. “Ha estat una lluita molt forta fins a l'últim moment. Raga ha tibat de valent i m'ho ha posat molt difícil.”

El podi el va tancar Albert Cabestany (Sherco), en un duel amb Jeroni Fajardo (Beta), decidit també en l'última zona.

El trial indoor de Barcelona va fer honor a la seva fama de tècnic i complicat. Tan sols Bou i Raga van aconseguir superar sense penalitzar alguna zona de la final. “Ha estat fantàstic, dificilíssim, digne d'un mundial”, afirmava Bou. Com la seva actuació.

Aquí he fet curses molt bones, i aquesta ha estat de les millors
Toni Bou
En la segona final he comès una errada greu perquè he intentat avançar tothom de cop
Taddy Blazusiak
Trial de Barcelona
1r Toni Bou (Montesa)
6
2n Adam Raga (Gas Gas)
10
3r Albert Cabestany (Sherco)
26
4t Jeroni Fajardo (Beta)
27
Mundial d'X-trial
1r Toni Bou (Montesa)
75
2n Adam Raga (Gas Gas)
62
3r Albert Cabestany (Sherco)
48
4t Jeroni Fajardo (Beta)
40
Enduro de Barcelona
1r Taddy Blazusiak (KTM)
49
2n Alfredo Gómez (Husqvarna)
45
3r Mathias Bellino (Husqvarna)
44
4t Dani Gibert (Gas Gas)
42
He d'estar content perquè el meu pilotatge era per guanyar. He de continuar així
Adam Raga

Els pilots reclamen que Barcelona torni al mundial de superenduro

Taddy Blazusiak (KTM) va celebrar el seu sisè triomf consecutiu en l'enduro indoor de Barcelona amb un encàrrec per als organitzadors: que la cursa torni a puntuar per al mundial de superenduro. “Sense Barcelona, al campionat li falta alguna cosa. Aquesta cursa hi hauria de ser.”

El polonès resident a les comarques gironines va haver de suar força per anotar-se un nou triomf a la seva segona casa. Es va imposar amb comoditat absoluta en la primera final, però en la segona, amb la graella invertida –sortia últim–, va caure dos cops en la recta de pedres mentre intentava superar els rivals de dos en dos. El setè lloc en aquesta segona mànega li va fer perdre el lideratge de la general, que es va jugar en la tercera i última final amb Mathias Bellino (Husqvarna). El francès es va avançar d'inici aprofitant una topada de Blazusiak amb Jonny Walker i no va ser fins a la penúltima volta que el polonès va aconseguir superar-lo i endur-se el triomf. “Ha estat una gran cursa amb Mathias. He disfrutat molt.” En júnior es va imposar Ramon Quer (Beta), del Motoclub Segre, i en la categoria amateur el guanyador va ser Sergi León (Beta), de l'Xtrem Sitges Moto Club, al davant del pilot de trial Pol Tarrés (Sherco), en una incursió puntual en l'enduro indoor del pilot del Rellinars Motor Club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)