Motociclisme

El grau de tenir experiència

GP de motociclisme de Qatar. Moto 3. Alexis Masbou és el primer vencedor de l'any i supera Bastianini en els últims metres

Alexis Masbou acabarà aquest 2015 el que serà el seu desè mundial sencer en la categoria petita havent fet 28 anys. Enea Bastianini, de 17 anys, ahir va córrer el seu segon gran premi a Losail i Fabio Quartararo, líder quan faltaven menys de 2 voltes per acabar i finalment setè, encara no n'ha fet 16. L'experiència no ho és tot, però l'experiència és un grau que, en situacions com la d'ahir –amb quinze pilots rodant en grup durant tota la cursa– pot acabar sent més valuosa que no pas la mateixa mecànica.

Enmig d'una baralla constant, amb un eixam de pilots format majoritàriament per mainada que centra els seus esforços a controlar la moto i que deixa de banda les emocions, el francès d'Honda Alexis Masbou, que dissabte va aconseguir la seva primera posició preferent, va aconseguir el seu segon triomf mundialista. Ho va fer de manera cantada, sense sortir primer de l'últim revolt, aprofitant l'aspiració de qui el precedia en l'últim pas per meta, que era Bastianini, punyent en l'últim sector de Losail però calculant malament el pla d'atac final.

Que el superés Masbou i que darrere seu entressin Kent i Vázquez formava part de la mateixa equació: la línia d'arribada era massa lluny per, dibuixant en grup l'últim revolt, creuar-la primer si se sortia al davant. Isaac Viñales, en la part del darrere del gran pilot, va poder acabar la cursa en progressió ascendent, recuperar posicions i assolir un sisè lloc que, si es revisen les circumstàncies, està prou bé. És una sensació que no deu compartir Quartararo.

El pilot de l'Estrella Galícia 0,0, que va mirar de liderar la prova al tram final, va deixar empremta en el debut, va avançar el que serà el futur no gaire llunyà de la categoria. Però, com Bastianini, va veure's cruspit per les ganes i pel joc de les aspiracions.

L'objectiu era quedar entre els 5 primers en l'última volta i després estar atent. Ha sortit bé
Alexis Masbou
Ens ha faltat una mica per poder lluitar pel triomf, però estic content amb la moto
Isaac Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)