Més motor

El protectorat texà

Motociclisme. El segon gran premi del mundial arriba a Austin, un circuit que en les dues ocasions que ha estat en el calendari ha vist recitals de Marc Márquez i d'Honda

Valentino Rossi, amb la seva impensada i sensacional victòria a Losail primer, i Dani Pedrosa amb la impensada i decebedora lesió després, han acaparat els objectius en l'arrencada del mundial. Però arriba Austin i si el campionat es corre en territori texà la pista a seguir és la de Marc Márquez.

Condicionat a Qatar per l'errada tot just iniciar la cursa que el va obligar a remuntar des de la cua de la graella, el dues vegades campió del món necessita recuperar terreny respecte a Rossi, que li va obrir un forat de catorze punts en el primer acte de la festa. I es fa difícil pensar un millor lloc que el circuit d'Austin per llimar distàncies, perquè en les dues anteriors cites, les úniques en què ha format part del calendari, el Gran Premi de les Amèriques ha estat l'escenari de recitals incontestables del pilot de Cervera. D'ell i d'Honda, que amb Dani Pedrosa va aconseguir dos doblets de manera consecutiva –el vallesà estarà absent com a mínim aquí i el cap de setmana vinent a l'Argentina per la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès divendres passat.

El pati de casa

Circuit amb una primera part tècnica amb constants canvis de direcció, els angles rectes de la resta dels més de cinc quilòmetres i mig coronats per la recta de 1.200 metres de la part del darrere són ideals per al comportament de l'Honda. El 2013, l'any del debut de Márquez en la categoria gran, el 93 va aconseguir el seu primer triomf a Moto GP superant Pedrosa en la tretzena de les 21 voltes. L'any passat, del primer a l'últim gir, el gran premi va ser dominat per un Márquez que a Austin hi té el pati de casa: de les 14 sortides a pista que s'hi han fet entre entrenaments lliures, oficials, warm ups i curses, en dotze ha estat el més ràpid. Òbviament, la volta ràpida i el rècord del circuit li pertanyen.

És el seu protectorat i tant Rossi, com Jorge Lorenzo com els pilots de Ducati ho saben bé. Cap d'ells es conforma amb les engrunes, si bé són conscients que sortir amb els 20 punts del segon lloc serà un negoci excel·lent. I atents al cel, que les previsions per avui –els entrenaments comencen a les quatre, hora catalana– i per demà són de fortes pluges, mentre que diumenge el sol imperarà.

Per feina

Com Márquez, Tito Rabat tampoc es va estrenar de la millor manera, i el zero de Losail necessita els primers auxilis. “Els primers girs són per entrar en ritme i després ja atacarem”, explica el campió.

És un dels meus traçats predilectes, i l'objectiu és marcar el ritme des del primer dia i tenir una cursa normal
Marc Márquez
Les dues vegades que he corregut a Austin he acabat segon. L'objectiu és i ha de ser guanyar
Tito Rabat
Moto GP
1r. V. Rossi (Yamaha)
25 punts
2n. A. Dovizioso (Ducati)
20
3r. A. Iannone (Ducati)
16
4t. J. Lorenzo (Yamaha)
13
5è. Marc Márquez (Honda)
11
6è. Dani Pedrosa (Honda)
10
Moto 2
1r. J. Folger (Kalex)
25 punts
2n. X. Simeon (Kalex)
20
3r. Thomas Luthi (Kalex)
16
4t. Àlex Rins (Kalex)
13
5è. F. Morbidelli (Kalex))
11
6è. M. Kallio (Kalex)
10
Moto 3
1r. A. Masbou (Honda)
25 punts
2n. E. Bastianini (Honda)
20
3r. D. Kent (Honda)
16
4t. E. Vázquez (Honda)
13
5è. J. McPhee (Honda)
11
6è. Isaac Viñales (Husqvarna)
10
Les dues rectes d'aquí ens penalitzen, però hem millorat la moto i arribem motivats després de Losail
Valentino Rossi
Aquest no és un circuit que s'adapti a la nostra moto, però em sento molt fort tant mentalment com físicament
Jorge Lorenzo
12
sortides
a pista de les 14 que s'han fet a Austin entre entrenaments i curses han acabat amb Márquez en primer lloc.

La primera de les vuit curses per Telecinco

El gran premi que se celebra a Austin serà el primer dels vuit que enguany Telecinco podrà retransmetre en directe. A banda d'aquest, els espectadors podran seguir en directe i en obert les curses de Jerez (3 de maig), Montmeló (14 de juny), Sachsenring (12 de juliol), Misano (13 de setembre), Motorland (27 de setembre) i les dues últimes del campionat, a Sepang (25 d'octubre) i a Xest (8 de novembre). Tota la resta de grans premis, tal com va passar amb l'inaugural de Qatar, només es veuen en directe a través de Movistar TV –que, a més, és l'únic que té els drets per retransmetre els entrenaments de tot el mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)