Motociclisme

La remuntada, el gran negoci

GP de França. Moto 3. Kent, que sortia el 31è, entra quart en una cursa que no poden acabar ni Vázquez ni Quartararo. Guanya Romano Fenati i Isaac Viñales és setè

De vencedor, com de podi, només n'hi ha un. Però sentir-se el guanyador d'una cursa no és un fet exclusiu, i en les pròpies circumstàncies cadascú pot ser-ho. Com el quart classificat d'ahir a Le Mans, per exemple.

Danny Kent és més líder del campionat –dels 31 punts de marge ha passat als 37– després d'acabar en la que diuen que és la posició més amarga. Un quart lloc que en el seu cas és el gran negoci del que s'ha disputat de campionat, perquè tant Efrén Vázquez com Fabio Quartararo, els seus perseguidors més immediats fins ahir en la lluita pel títol, van caure.

A poc a poc i bona lletra

Sortint des del 31è lloc per culpa de la no-qualificació de dissabte –només quatre minuts en sec que el van agafar a peu canviat–, el britànic va saber evitar-se problemes en la primera volta i col·locar-se dissetè, tot el contrari que el seu company d'equip –després d'evitar una caiguda per arrossegament provocada per Gardner, Vázquez va anar a terra tot sol en la Chapelle. Al davant, el clàssic quadre d'enguany a Moto 3 quan Kent no arrenca des de la pole: grup de nou homes amb tres italians, Fenati, Bagnaia i Bastianini, volent acabar la cursa com abans millor.

Des de la confiança del que sap que munta la moto que millor s'havia comportat en els entrenaments en sec, Kent va anar fent, sense pressa ni pausa, fins que quan faltaven deu voltes encalçava un Isaac Viñales que marcava el tall amb el grup capdavanter. I tot i cedir encara dos segons respecte als primers, les diferències visuals empenyien Kent, que quan faltaven menys de set voltes veia com Quartararo sortia de pista.

La remuntada era un fet i el negoci era complet, perquè, tot i arribar a situar-se tercer, el quart lloc, que era ahir el mal menor, ja li valia tant com el mateix triomf. Una victòria que va ser de Fenati, líder en la darrera frenada de la recta principal i primer a passar sota la bandera de quadres, frenant qualsevol intent dels nerviosos Bastianini i Bagnaia, encara sense victòries en el mundial.

Al final he trobat a faltar la goma que he degradat recuperant, però estic molt satisfet
Danny Kent
Un parell d'errades en l'inici m'han fet perdre el ritme del grup del davant i, tot i rodar com ells, ja no els he pogut atrapar
Isaac Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)