Motociclisme

“He entrat normal, m'ha tocat i m'he vist obligat a sortir recte”

Valentino Rossi Pilot de Yamaha

La setena victòria en Moto GP de Valentino Rossi a Assen va estar marcada per l'incident amb Marc Márquez, en la darrera xicana prèvia a la meta. Com és normal, i a pesar del veredicte de la direcció de cursa, els dos protagonistes formulaven una perspectiva diferent d'una mateixa acció.

“Sí, he notat que el Marc em tocava. Però he entrat normal a la xicana, m'ha tocat i m'he vist obligat a sortir recte”, explicava el pilot italià. “Si no m'hagués tocat hauria fet el revolt amb normalitat. Però no tenia més remei que evitar-lo.” Marc Márquez ho veia diferent: “En aquest últim revolt sempre passa això. Jo penso que ho he fet bé, que he guanyat la posició i que estava dins. I el Valentino ho ha vist i ha intentat tallar el revolt.” I encara hi afegia: “Crec que mereixia tornar a ser primer, perquè he fet una molt bona cursa. I bé, l'ideal és sempre fer tot el circuit, com he fet jo.” El relat dels fets dels dos pilots era encara amb la granota posada, tot esperant la reunió posterior amb direcció de cursa. Res no va canviar.

Quant a la cursa, Rossi explicava: “He estat molt competitiu tota la cursa, amb un ritme molt fort. El Marc m'ha seguit i, tot i que m'ha passat, sabia que tenia una mica més a la moto i el podia tornar a passar.” El de Cervera, després dels últims resultats, es mostrava satisfet: “Encara ens falta, amb la moto, sobretot en els finals de cursa. Però m'he trobat a gust durant molta estona i, per exemple, he fet una última volta sensacional, recuperant-li quatre dècimes. Estic content de tornar a ser al podi.”

Pedrosa, Aleix i Mack

Lluny de les places de podi van entrar Dani Pedrosa, Aleix Espargaró i Maverick Viñales. El primer, tocat físicament per la caiguda al warm up i amb la segona moto, es va veure molt limitat: “A la sortida l'embragatge no ha funcionat bé i, a més, he hagut de fer la cursa sense poder frenar bé per un problema tècnic. He fet tot el que he pogut.”

Si bé la Suzuki va funcionar, les limitacions de motor de la moto van tornar a frenar Aleix Espargaró i Maverick Viñales. “Anava molt al límit. Molt, massa, i el risc era excessiu per mantenir-me a la part davantera. Necessitem més acceleració com sigui”, deia el vallesà. Viñales, per la seva banda, ho enfocava diferent. “Sí, sabem el que tenim, i amb això hem d'anar al 110%. Però estic content perquè, a diferència de Montmeló, aquí no ha caigut ningú del davant. Ha estat la meva millor cursa.”

Si no m'hagués tocat hauria fet el revolt amb normalitat. Però no tenia més remei que evitar-lo
Valentino Rossi
Ho he fet bé, he guanyat la posició i estava dins. I bé, l'ideal és sempre fer tot el circuit, com he fet jo
Marc Márquez
No podia. He sortit molt bé i pensava que podria estar amb ells, però el seu ritme era clarament superior al meu
Jorge Lorenzo
El cinquè lloc és molt bo, magnífic, perquè un altre cop he tornat a tenir problemes amb l'avantbraç
Pol Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)