Motociclisme

Relliscant per Brno

Motociclisme. Divendres de caigudes a la delicada pista txeca, amb Márquez (2), Pedrosa i Rossi tastant l'asfalt però sense conseqüències irreparables, i millor ritme per a Jorge Lorenzo

Hi ha una llei amb nul·la base científica –com la de Murphy– que diu que publicar una informació esmentant qualsevol èxit o ratxa serveix perquè es trenqui immediatament. A Indianapolis, Jorge Lorenzo va caure en el warm up i va deixar Valentino Rossi com l'únic pilot de tot el campionat que no havia caigut en tot l'any, un fet àmpliament destacat per diversos mitjans. Serà poc científic, però per a Rossi ha estat arribar a Brno i tastar l'asfalt.

No va ser l'únic i, a més, no va ser culpa seva, sinó d'una fuita hidràulica de la moto de Dani Pedrosa (segons Honda, procedent de la forquilla de davant), que anava uns metres davant seu. Rossi, però, no es va fer res i va quedar perplex mirant-se la moto sense saber què havia passat. En canvi, Dani Pedrosa, que va caure uns metres més endavant per la mateixa causa, es va fer un cop fort al turmell esquerre, tot i que no té res trencat. És la tercera caiguda de l'any.

Marc Márquez també va ser descavalcat dos cops. Al matí, quan havia sortit de la pista i, gairebé aturat, mirava de recuperar la moto. A la tarda, al final de la sessió, hi va tornar. L'alta temperatura de l'asfalt (46 graus) impedia que les gomes treballessin bé i podria ser una causa de tanta caiguda (Dovizioso, Di Meglio, Smith també van anar a terra) i és, segur, al darrere del fet que deu pilots (inclosos Lorenzo, Dovizioso, Rossi i Smith) no milloressin el temps del matí. En el cas de Pedrosa, la causa va ser la caiguda, que li va impedir fer més de dues voltes.

En la combinada mana Lorenzo –l'únic dels quatre favorits que no va caure– tot i que a la tarda Márquez va ser el millor. Tots dos, amb el compost mitjà. Iannone es va infiltrar a dalt (tercer) recorrent al compost supertou, però el potencial de les Ducati sembla parell al de les Yamaha Tech 3, que van mostrar bones maneres, amb Pol Espargaró –a qui han retirat un punt del seu carnet per una topada “evitable” amb Crutchlow a Indianapolis– al davant de Bradley Smith. També sembla amb millor to Aleix Espargaró –tot i la debilitat de les Suzuki a les zones de pujada–, entre els deu primers.

Tito pren la iniciativa

Amb tot al seu lloc, al campió de Moto 2 se'l va veure segur i amb ritme, això sí, amb Luthi, Corsi –absent a Indianapolis per la detenció del cap del seu equip– i Zarco en dues dècimes. Del matí a la tarda, les millores més grans van ser per a Àxel Pons (1.1 segons) Rabat, Àlex Márquez i Edgar Pons (vuit dècimes). Problemes per al guanyador diumenge passat, Àlex Rins, que no va trobar una bona posada a punt. En Moto 3 mana el líder, Danny Kent, i Isaac Viñales, setè al matí, no va poder millorar el temps a la tarda.

Lorenzo sembla que té un ritme molt ràpid. Jo, a una volta, també ho sóc, però he de progressar pel que fa al ritme
Marc Márquez
És el peu que tinc tocat. Ja té poca mobilitat, i ara encara menys, però el necessito per canviar de marxa
Dani Pedrosa
La pista estava molt delicada, amb poca adherència, i quan veus tantes caigudes pilotes amb més precaució
Jorge Lorenzo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)