Motociclisme

Lorenzo els posa en fila

El mallorquí tritura el rècord de Brno i té un ritme unes dècimes millor que Marc Márquez

El campió, incrustat a la primera fila entre les dues Yamaha, no tindrà l'ajuda de l'adolorit Dani Pedrosa

Les coses clares: Jorge Lorenzo és el claríssim favorit per guanyar avui. El mallorquí va pilotar de manera colossal, tombant la moto i canviant de direcció amb contundència, sense temptejar gens ni mica el límit d'adherència, amb confiança cega en el pneumàtic. Si avui no fa tanta calor podria escollir fins i tot el compost mitjà al darrere i, si surt bé i aplica el martell des del primer revolt, que el passin a buscar.

Tot això, malgrat que Marc Márquez va fer la seva millor volta a menys d'una dècima que Lorenzo. Tots dos, molt per sota del rècord de Cal Crutchlow (1:55.5), que Lorenzo ja s'havia cruspit en el primer lliure del matí. De fet, fins al cinquè (Bradley Smith, de nou fantàstic) el van millorar.

Però el mallorquí té un ritme de cursa un pèl millor. Per afinar la posada a punt queda el warm up d'avui, el terreny predilecte de Valentino Rossi. Però a Il Dottore no li caldrà fer un sobreesforç per posar-se a l'altura. Surt a primera fila i s'estalviarà la feinada de la primera volta, que sovint es tradueix en un parell de segons de desavantatge tot just començar.

A davant en falta un

Serà una cursa de tres, i aquesta no és bona notícia per a Marc Márquez. Dani Pedrosa va fer totes les voltes que li tocaven en totes les sessions, però va competir amb dolor al turmell esquerre per la caiguda de divendres, i avui segurament competirà amb una injecció de calmants. Va ser novè, en la mateixa dècima que el sisè, i té millor ritme que velocitat a una volta, però no se'l pot esperar al podi, perquè fins i tot Iannone i Smith –mig segon més ràpids– tenen un ritme similar al seu.

Maverick Viñales també ofereix bones prestacions. Exceptuant el segon lloc a Catalunya, la d'ahir és la seva millor qualificació de l'any. I en les sessions lliures va ser molt consistent. Molt més que el seu company Aleix Espargaró, relegat a la Q1 i lluny d'entrar en la Q2 –ho van fer Pol Espargaró i Cal Crutchlow– tot i disposar del compost supertou. Passar per la Q1 també va passar factura a Polyccio, ja que el va fer gastar més pneumàtics, i en la lluita definitiva tan sols va poder fer dues voltes ràpides, en comptes de les quatre o cinc dels rivals.

La primera volta ja era bona i en la segona he arriscat molt obrint gas abans. Sort, perquè Márquez hauria fet la ‘pole'
Jorge Lorenzo
Aquest circuit tan llarg costa molt fer-lo bé, però avui tenim bon ritme per mirar d'aguantar l'estrebada de Tito i Zarco
Àlex Rins
Lorenzo es mereix la ‘pole'. Quan he vist 1:55.00 he dit prou, o no hauria acabat. Estem a prop, però ens falta una mica
Marc Márquez
Hem trobat la posada a punt bona al matí. És fonamental sortir en primera fila, perquè Jorge i Marc tenen molt ritme
Valentino Rossi
Sóc positiu. Sortir setè és una gran oportunitat. Tinc bon ritme i hem treballat les sortides, que és el meu punt dèbil
Maverick Viñales
Divendres era ràpid, però em sentia incòmode, inestable. Avui no. En la cursa espero lluitar, no com a Indianapolis
Tito Rabat

Primera fila en una dècima

Al box de l'Estrella Galicia ja es fregaven les mans pensant en la primera pole del valencià Jorge Navarro quan, en l'últim intent, el van superar el líder Danny Kent i també Niccolò Antonelli. Cinc Honda al davant de la primera KTM i la primera fila més ajustada de la temporada (tres pilots en 33 mil·lèsimes). Pas enrere d'Isaac Viñales, en cinquena fila i, malgrat tot, a nou dècimes de la pole després d'haver estat a més 1.2 en l'última sessió lliure. Això sí, fora dels cinc primers, quinze pilots tenen possibilitats semblants, i un d'ells és el de Llançà.

Tito, Rins... i Àlex Márquez

Tot i que la posició preferent és de Johann Zarco, el millor ritme de Moto 2 és per a Tito Rabat (vuit voltes seguides a 2:02 en el tercer lliure), seguit d'Àlex Rins. El campió torna a pilotar confiat –això ja passava fa set dies a Indianapolis– i Rins, després d'un divendres una mica perdut, va culminar amb una plaça a la primera fila un dia profitós. Brno també agrada a Àlex Márquez. L'any passat hi va fer la pole i ahir hi va protagonitzar la millor qualificació des que competeix a Moto 2. Després d'una primera meitat d'any feixuga, a Indianapolis ja va fer un pas endavant claríssim, i ahir el va rubricar amb el setè lloc, que millora el 12è del GP de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)