Motociclisme

Tot val per aferrar-s'hi

Motociclisme. Gran posada en escena de Marc Márquez a Silverstone, on pateix força menys que a Brno, però Jorge Lorenzo replica amb un ritme tan bo o superior i el millor temps

Divendres, i Marc Márquez no està descontent. Bon senyal, però no és garantia de res. Sense anar gaire lluny, a Brno el divendres va ser per a Márquez i la cursa, per a Lorenzo.

Més interessant és constatar que el ritme de Márquez és molt bo, capaç de fer tres voltes en 2:02.4 i 2:02.5 amb el mateix joc de goma usada, com el seu rival. A la tarda va rodar més Márquez (12 voltes) que Lorenzo (8). Al matí, el català havia marcat el pas, però sense baixar al 2:02. Continuen, això sí, els problemes endèmics de l'Honda en les frenades –descarrega tant la roda del darrere que perd el contacte amb l'asfalt i es torna nerviosa– i a la sortida del revolt, on Lorenzo obre gas abans. L'altre bon senyal és que Márquez no estava preocupat, més aviat al contrari, perquè la millora respecte a Brno és palpable.

Rossi, molt lluny

Lorenzo està fi, però no pas Rossi. L'italià va tocar els ajustaments del matí i va ser un error. Va caure del tercer lloc al desè. Per a ell això no és cap problema –diferent seria per a Lorenzo– i avui ho tornarà a encarrilar, però falta saber si el seu ritme és el dels dos líders o està al nivell de Dani Pedrosa, que ha superat els problemes derivats de la caiguda de Brno, però a la tarda va tenir un gripatge del fre posterior. Al català se li va colar l'ídol local, Bradley Smith, hipermotivat amb l'anunci de la seva renovació encara calent. Però no sembla que l'anglès tingui un ritme superior al de Pedrosa.

Silverstone és un circuit llarg, de més de dos minuts, però ràpid (només Phillip Island, Río Hondo i Mugello el superen) i en aquest context, que Aleix Espargaró col·loqués la Suzuki en sisè lloc a mig segon de Lorenzo és bon símptoma i un estímul per a Maverick Viñales, que va caure del selecte grup de pilots que havien puntuat en totes les curses (ara només són Lorenzo, Rossi, Iannone, Smith i Petrucci).

Àlex Márquez va acabar el dia en la mateixa dècima que el seu cap de files, Tito Rabat, i a menys de dues d'Àlex Rins, segon rere l'anglès Sam Lowes i sorprenentment recuperat de l'operació de síndrome compartimental a la qual es va sotmetre fa tot just deu dies. Queden set curses i fa l'efecte que seran tres els catalans que lluitaran pels podis. La progressió de Márquez és nítida. Només havia estat cinquè un divendres (a l'especialíssim Assen) i el resultat denota la confiança que té des de la tornada de vacances. El líder, Zarco, va caure a l'inici de la segona sessió i va malmetre molt la moto. En la primera havia estat el més ràpid.

En Moto 3, Isaac Viñales va fer el millor divendres de l'any per a l'equip RBA. Ell mateix (a Brno) i Niklas Ajo (a Assen) havien fet onzè en la primera jornada. Però ahir, fora de Fenati i Antonelli, la resta estan molt junts. El gironí, però, ho haurà de confirmar amb ritme.

M'ha sorprès baixar un segon de cop a la tarda. Marc i jo tenim un ritme molt similar i Dani, un pèl menor
Jorge Lorenzo
Hem de millorar en l'entrada dels revolts, perquè al darrere perdem adherència. Marc i Jorge estan un punt per sobre
Dani Pedrosa
Hem fet proves i hem millorat, però Jorge també. Estem molt iguals, però hem de millorar la sortida de revolt
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)