Motociclisme

La roda bona

Márquez fa una ‘pole' de rècord i té un gran ritme amb el compost dur, però Lorenzo li segueix les passes

Pedrosa és a prop i a Rossi li cal millorar

Silverstone pot ser bo per a Yamaha, però no és Brno, i Marc Márquez té més arguments que una volta diabòlica per fer la posició preferent millorant el rècord de la pista de gairebé mig segon. Sap que té un pas per volta ràpid amb el pneumàtic dur al darrere –va ser l'únic–, tota una garantia si avui fa calor. Però el ritme de Jorge Lorenzo també és bo –es va veure al matí–, i amb goma usada. I fins i tot Dani Pedrosa va semblar capaç de fer una volta tan ràpida com la de Márquez, tot i que Bradley Smith l'hi va arruïnar. El quart home, Valentino Rossi, ho va passar fatal tot el dia, però en la Q2 va baixar sis dècimes i va salvar els mobles. Continua lluny de Lorenzo i Márquez i falta saber si avui tornarà a fer un pas endavant.

Pol, cara; ‘Mack', creu

No podria haver escollit un lloc millor Pol Espargaró per tornar a ser més ràpid que el seu company Bradley Smith, que corre a casa i amb la renovació a la butxaca. Però el català ja va ser més ràpid –mig segon– en l'última sessió lliure, la que marca el ritme de veritat per als pilots de la Q2. I en la qualificació, el va tornar a superar.

No va arribar a la Q2 Maverick Viñales. Ell i Aleix Espargaró van haver de passar amb la Q1, i creien que amb el 2:02.0 en farien prou, però una última volta perfecta de Yonny Hernández, amb els pilots de Ducati ja asseguts al box, va deixar la pitjor Suzuki fora. I era Viñales, per 16 centèsimes.

He pensat que podria fer 1:59, però he anat al límit i gairebé caic. Sempre es pot millorar, però la volta és molt bona
Marc Márquez
Feia temps que no estava tan satisfet. Som competitius, tenim ritme i quan cau l'adherència mantinc la confiança
Pol Espargaró
Estava molt content amb la primera volta, i només era tercer. Marc i les Honda són molt explosius a una volta
Jorge Lorenzo
Estic en 2:00, com ells tres, i tinc millor ritme. Si no plou serà difícil batre Jorge i Marc, però prefereixo una cursa en sec
Valentino Rossi
La primera fila era l'objectiu, perquè aquí sempre estic enrere. És clau sortir al davant i no quedar engolit en el grup
Dani Pedrosa
No cal fer la ‘pole' per guanyar la cursa. L'estratègia és tibar des de l'inici. Tinc bon ritme, també amb la goma gastada
Àlex Rins

Isaac Viñales torna al primer pla

Va quedant clar que l'equip Laglisse no va fer fora Isaac Viñales per falta de competitivitat. El seu substitut, Lorenzo Dalla Porta, no ensuma ni els punts ni una plaça en els 20 primers en la qualificació. En canvi, Viñales, que ha heretat de Niklas Ajo la versió KTM del 2015 (mentre substituïa Ana Carrasco va pilotar una versió 2014) ahir va obtenir la millor posició per a l'equip RBA en tota la temporada, i la seva segona millor posició del curs, a set dècimes de la posició preferent de Jorge Navarro (la seva primera, després de quatre curses en primera fila). El valencià té mig segon de marge sobre Hanika i Kent i amb la igualtat característica de Moto 3, és el clar favorit per avui. Ni tan sols Danny Kent havia aconseguit una posició preferent amb un avantatge tan gran.

Àlex Rins, a primera fila, i ensurt per a Tito Rabat

Àlex Rins (foto) tenia la posició preferent fins que Sam Lowes, a la desesperada i després d'haver-se quedat sense gasolina i haver hagut d'empènyer molta estona la moto fins al box, l'hi va prendre. Són només 58 mil·lèsimes i el que no té l'anglès és el ritme de cursa del català, que només iguala Tito Rabat. El campió ja estava fora de la primera fila quan, amb el rellotge a zero, va perdre la roda de davant en una zona lenta i se'l van endur en llitera amb un cop molt fort al genoll dret. Finalment, no hi ha lesió greu i Rabat podrà córrer. També va caure Àlex Márquez, que al matí havia estat segon rere Rins en l'última sessió lliure, però té un ritme un punt per sota. No es va fer mal, però quedaven vuit minuts per al final i no va poder fer una altra volta. Amb tot, la tercera fila no és dolenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)