Més motor

Mai no és tard quan la victòria finalment arriba

Motor. Àlex Palou treu suc de la posició preferent i capgira a Abu Dhabi un any difícil dominant de punta a punta l'última carrera del curs de la GP3

Aliè a la lluita pel títol entre Luca Ghiotto (Trident) i Esteban Ocon (ART), el català Àlex Palou (Campos) va dominar ahir l'última carrera del curs de la GP3, a Abu Dhabi. El jove pilot del Circuit de Barcelona-Catalunya, de 18 anys, va arrencar com un llamp des de la posició preferent, es va escapar a còpia de voltes ràpides i va creuar la meta amb 4.4 segons d'avantatge sobre Antonio Fuoco (Carlin) i 5.3 sobre Ocon, que va superar Ghiotto en la sortida i es va endur el campionat.

El triomf en la cloenda del curs va ser balsàmic per al pilot de Sant Antoni de Vilamajor, després d'un any molt feixuc. Palou va fer palesa la seva velocitat de bon començament –en les tres primeres cites es va qualificar en la segona línia de la graella–, però els problemes amb l'embragatge li esguerraven la sortida de la primera carrera i, de retruc, tot el cap de setmana. No va sumar els primers punts fins a l'equador del curs, a Spa, i fins ahir el seu millor resultat era un quart, a Sotxi. El sistema de qualificació de la GP3 –la graella de la segona cursa es determina amb la classificació de la primera, amb els vuit primers llocs invertits– va comprometre els seus resultats en molts caps de setmana, però ahir li va portar en safata una ocasió d'or que Palou va saber aprofitar amb la mestria d'un veterà.

L'ascens del pilot del RACC a la GP3 va ser una aposta personal del seu patró, el valencià Adrián Campos, que fa dos anys va detectar en Palou la guspira del talent pur. De fet, aquest any Campos Racing va debutar en la GP3 de bracet del pilot català, i aquest triomf no farà sinó refermar aquesta aposta de futur.

La regularitat d'Ocon

Amb un Palou imperial al capdavant, els aspirants al títol van haver de resoldre el seu duel lluitant pel tercer esglaó del calaix. Amb una ratxa d'onze podis seguits –catorze en total, de divuit curses–, Ocon, de 19 anys, es va proclamar campió i va deixar Ghiotto amb un pam de nas. L'italià, de 20 anys, va guanyar cinc curses per només una d'Ocon, però es va haver de rendir davant la regularitat del francès.

LES REACCIONS

Ha estat un any molt difícil, i al final no només hem pujat al podi sinó que hem guanyat. Fantàstic!
Àlex Palou
campos racing
Palou és un d'aquells pilots amb tant talent que paga la pena rompre's la cara per ell
Adrián Campos
patró de campos racing
Ha estat la cursa més fàcil de tot l'any. Tant de bo l'any que ve n'hi hagi moltes com aquesta
Àlex Palou
campos racing
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)