Més motor

Viladrau es posa a cent

Motor. Es presenta una exposició sobre el lligam de la població osonenca amb el motor

El 2 de gener del 1916 la Volta Motociclista a Catalunya va passar per Viladrau i va encetar un lligam que ha convertit la localitat osonenca en “un poble de motor”. El 2 de gener del 2016 un acte popular en el lloc de pas d'aquella prova en celebrarà el centenari, que culminarà el 31 de gener amb la inauguració d'una exposició permanent a l'Espai Montseny del municipi. Serà dos dies després del pas per Viladrau dels cent participants del ral·li de Montecarlo Històric que un parell d'hores abans hauran sortit de Barcelona. L'exposició, anomenada Viladrau, 100 anys de motor, s'ha presentat al saló Auto Retro Barcelona de vehicles clàssics –es clou avui a les set del vespre, al Palau 8 del recinte firal de Montjuïc–, amb la presència, entre altres, de l'alcaldessa i el regidor d'Esports de Viladrau, Margarida Feliu i Ricard Argenter.

La idea de l'exposició va sorgir de la ment inquieta del viladrauenc més il·lustre del motor, el pluricampió de ral·lis Antoni Zanini –“el pilot de Viladrau”–, i va ser rebuda amb entusiasme per l'Ajuntament, el RACC –el convilatà Aman Barfull n'és el director esportiu– i el museu que Salvador Claret té a la propera població de Sils. El comissari de l'exposició és un dels excopilots de Zanini, Josep Autet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció