Més motor

Un monstre per a dos veterans

Dakar. Jordi Juvanteny i José Luis Criado fa vint anys que corren junts i seran els únics tripulants del camió Man 6x6 de KH-7

Jordi Juvanteny i José Luis Criado fa vint anys que corren junts el Dakar dins d'un camió, i a partir del 2 de gener hi tornaran. “Som fills de les nostres il·lusions”, afirmen. Tanmateix, el repte sud-americà serà més feixuc, si és possible, atès que a la cabina del veterà i monstruós Man de sis rodes motrius del KH-7 Epsilon Team no hi haurà un tercer tripulant fent de navegant –Fina Roman fins al 2012, Enric González a partir del 2013–. “Per imperatius del guió ens ha tocat anar sols”, diu el bromista Criado, de 58 anys, per disculpar l'absència de González. L'Enric no ha paït que el Perú caigués del recorregut. “Ara hi ha massa pista i és massa lent. Em fa mandra; quan tornin a fer-lo com abans, hi tornaré”, reconeix. González troba a faltar la sorra, per bé que Juvanteny, de 55 anys, confia que serà un Dakar autèntic. “Marc Coma [el director esportiu] m'ha dit que disfrutarem, i ell sap que ens ho passarem bé si hi ha dificultats”, diu.

Juvanteny i Criado es recordaran de González si els toca canviar una roda, que pesa uns 150 quilos. “No ens cal bona sort, però hem de fugir de la mala sort”, assevera Juvanteny. El camió Man 6x6 amb la decoració taronja de KH-7 ja ha fet cinc vegades el Dakar, però han preparat “el motor a la fàbrica, a Alemanya, i ara dóna més cavalls”. En concret, 850, que els haurien de permetre “anar més tranquils”. Tornaran a fer d'assistència ràpida dels Iveco de l'equip De Rooy, però confien que no s'hauran d'aturar gaire i podran aspirar al triomf en les categories de producció i 6x6.

“El Dakar és la vida...”

“...la resta és la pausa.” José Luis Criado té ben present la màxima de Joan Porcar, el pioner català del Dakar (s'hi va estrenar el 1982, amb una Ossa 350 de dos temps). Porcar il·lustrava així el ganxo de la competició entre els participants privats –“el 80% del grup”–, tot parafrasejant l'Steve McQueen de la pel·lícula Le Mans, del 1971. “Quan acabes una edició ja estàs pensant en la següent –assegura Criado, de professió notari (a la Roca del Vallès)–. Aquesta cursa l'han feta gran gent com nosaltres, que no viu d'això i el que vol és assaborir l'aventura, el risc, l'esperit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)