Ral·lis

El 100 ho relliga tot

Motor. Cent participants en el ral·li de Montecarlo històric surten avui de Barcelona i tindran festa grossa a Viladrau, que commemora el centenari de la seva vinculació amb les competicions del motor

Cap de setmana per a la història dels ral·lis a Catalunya. Avui, la plaça de la Catedral de Barcelona serà un dels punts de sortida (a partir de les 6 de la tarda, però amb els vehicles exposats des de la 1 del migdia) del ral·li de Montecarlo històric. Fins aquí, cap novetat. Però és que seran 100 –gairebé un terç dels 313 inscrits– els equips que sortiran de la capital catalana, una xifra immensa que convertirà el cor de Barcelona en un museu de l'automòbil històric de competició, amb 25 marques representades. Però encara n'hi ha més: en el recorregut de concentració, camí de Saint-André les Alpes, s'ha situat un control de pas a la plaça Major de Viladrau (a partir de les 7), que aquest any celebra el centenari de la seva vinculació amb les competicions del motor.

A més, entre els participants del Montecarlo històric hi ha un dels pilots de primera que van néixer a Viladrau i que es va formar en l'entorn d'aquesta privilegiada població del Montseny: Antonio Zanini, campió d'Europa de ral·lis el 1980 i que disputa el Montecarlo amb el mateix Porsche 911 2.0 amb què va competir-hi el 1966 amb Joan Fernández.

A més de Zanini-Beltran (dorsal 54), sortiran de Barcelona amb dorsals baixos Sagi-Sagi (Porsche 911 S, 51), Miró-Matavacas (Porsche 924, 53) i l'equip femení Armadans-Vives (VW Golf GTI, 120). Durant gairebé dues hores s'allargarà la sortida de Barcelona i el pas per Viladrau en un itinerari que passarà per la C-17, Tona i Seva i que prosseguirà per l'eix transversal fins a Anglès, Amer, Olot i els túnels de Capsacosta, Camprodon i el coll d'Ares.

Viladrau, de festa

El 2 de gener del 1916 s'ha documentat que Viladrau va acollir la Volta Motociclista a Catalunya. Diumenge, després de la celebració del Dia del Centenari (2 de gener) i del Dia del Record (16 de gener), arriba l'acte estel·lar, la inauguració de l'exposició permanent Viladrau, 100 Anys de Motor, a partir de les 12 hores a l'Espai Montseny. Per mitjà de panells, fotografies, documents i objectes personals cedits per molts dels competidors, es podrà resseguir la vinculació de Viladrau amb l'esport del motor (trial, tot terreny i, sobretot, ral·lis) al llarg de cent anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)