Més motor

Bou és l'home 10

Trial ‘indoor' de Barcelona. Raga planta cara però no pot evitar la desena victòria de Bou al Palau Sant Jordi. El pilot de Piera empata amb el d'Ulldecona en la general del mundial

En un mundial d'X-Trial de només quatre proves, Toni Bou sabia que estava obligat a guanyar el trial indoor de Barcelona per no perdre pistonada respecte d'Adam Raga, que el mes passat s'havia imposat en la primera cita del curs, a Sheffield. El pilot de Piera va absorbir la pressió com una esponja i va doblegar el d'Ulldecona en una final que es va mantenir incerta fins a l'última de les set zones. Ara els dos asos catalans de l'equilibri dinàmic estan empatats al capdavant del mundial sota sostre més disputat dels últims anys. A més, la d'ahir és la desena victòria del de Montesa al Palau Sant Jordi en onze participacions, la vuitena seguida. Només va ser segon el 2008, rere Raga.

La norma del càrter

Bou va presentar la seva candidatura al triomf amb una targeta immaculada en la ronda classificatòria, zero punts –Raga fa fer un fiasco quan ja estava classificat per a la final–, una exhibició que va desfermar els primers crits de “Toni! Toni!” entre els 8.200 espectadors, que van embadalir amb el joc de llums i colors que envoltava amb una aurèola màgica l'exercici dels pilots. Amb suavitat, amb petits cops de gas, desplaçant la moto amb el cos com si fos una bicicleta, sense estalviar filigranes. No fóra acurat dir “fent-ho fàcil”, perquè és dificilíssim. En la final, Bou no va estar tan fi, i fins i tot va anotar un fiasco, quan va caure des de gairebé tres metres en la nova zona decorada amb l'skyline de Barcelona, que ningú no va ser capaç de superar.

Raga, i també Cabestany –onzè podi en setze participacions al Sant Jordi–, van començar la final empaitant Bou, però la nova norma del jutge únic que penalitza recolzar el càrter com si fos un peu els va despenjar en la tercera zona, que el pierenc va superar amb un altre zero, arriscant. La norma costa d'entendre –es van sentir xiulets a les grades–, però, a parer de Jordi Tarrés, el patró de TRS, “té de bo que fa que els pilots hagin de passar més nets”. “És difícil d'aplicar. [El jutge] intenta ser estricte, però és difícil que tothom acabi content”, va dir Bou, que en la penúltima zona també es va deixar algun càrter, igual com Raga.

Les noves zones dissenyades per Bernard Estripeau van superar amb bona nota el test del Sant Jordi. En la final se'n va invertir el sentit –els quatre finalistes les van haver d'aprendre de nou– i la seva longitud en va multiplicar l'emoció.

ELS PROTAGONISTES

Ho he donat tot per guanyar. Estava una mica nerviós, però he pogut marcar diferències
Toni Bou
montesa
X-Trial de Barcelona
1r Toni Bou (Montesa)
10
2n Adam Raga (TRS)
14
3r Albert Cabestany (Sherco)
19
4t Jeroni Fajardo (Vertigo)
27
5è Takahisa Fujinami (Montesa)
(13)
6è Alexandre Ferrer (Sherco)
(16)
7è Eddie Karlsson (Montesa)
(20)
8è Jaime Busto (Montesa)
(22)
Mundial
1r Toni Bou (Montesa)
35
2n Adam Raga (TRS)
35
3r Albert Cabestany (Sherco)
24
4t Jeroni Fajardo (Vertigo)
18
No he corregut tan bé com volia, i no estic gaire d'acord amb alguna decisió dels controls
Adam Raga
trs
En la final he començat molt bé, però un error a la zona dels troncs m'ha despenjat
Albert Cabestany
sherco
En la classificatòria he fet el meu millor pilotatge, però en la final he comès un parell d'errades
Toni Bou
montesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)