Motociclisme

Rossi, fins als 39

Moto GP. El mite del mundial renova amb Yamaha fins al 2018, però són Lorenzo, Márquez i el formidable Viñales els que sortiran des de la primera fila a Qatar

Tant o més que la primera posició preferent del curs –que semblava adjudicada a Jorge Lorenzo i així va ser– la notícia a Losail va ser l'ampliació de contracte per dos anys de Valentino Rossi amb Yamaha. L'italià continuarà en el mundial fins al 2018 (farà 40 anys el febrer del 2019) gràcies a un acord que rebaixa les expectatives d'alguns pilots que aspiraven a la seva moto. Sorprèn, però, que hagi estat Il Dottore qui hagi renovat primer amb Yamaha que el campió Lorenzo, que té el contracte per signar i, segons ell mateix, hi haurà decisió en poques setmanes. De moment, ahir ja es van discutir perquè Rossi el va acusar d'entorpir-lo, però no hi va haver sanció.

En la qualificació, Jorge Lorenzo va treure suc del seu primer intent, perquè en el segon va tenir un ensurt i no va poder millorar. Marc Márquez, canviant de moto en el segon intent, va quedar a menys d'una dècima, però l'heroi va ser Maverick Viñales. Fent la volta sol i donant roda a Rossi i Iannone, no només els va superar tots dos, sinó que es va ficar a primera fila i avui serà interessant veure com aprofita el pneumàtic de cursa. No s'espera, en aquest sentit, una sortida explosiva de Jorge Lorenzo, amb el compost dur, que triga a escalfar-se. Pol Espargaró es va avançar d'una dècima al seu company Bradley Smith. En canvi, Aleix Espargaró (caiguda en la Q1) continua sense confiança, lluny de la Q2.

En Moto 2, Àlex Rins va salvar la primera fila tot i una caiguda quan ja era tercer. L'equip li va refer la moto en deu minuts, però la pista no estava tan ràpida com a l'inici i, excepte el campió Zarco –per fi en una posició decent– i Sam Lowes, els capdavanters no van millorar temps.

Em fa feliç ser el pilot amb més ‘poles' de la història [62], però som quatre pilots gairebé amb el mateix temps
Jorge Lorenzo
He fet una volta de ‘pole' amb 1:54.2, però amb el rellotge a zero. Estic content per això, pel ritme de cursa i les sensacions
Marc Márquez
Em sento bé amb la moto. En la cursa caldrà cuidar la goma. Si ho donem tot, potser podrem lluitar pel podi
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)