Més motor

Si és trial, és de Catalunya

Motor. El campionat del món de trial a l'aire lliure arrenca al Berguedà tot estrenant la denominació fins ara inèdita de Gran Premi de Catalunya. Bou reapareix després d'una lesió i se les haurà amb Raga, Fajardo i Cabestany, entre d'altres

El mundial de trial torna a Catalunya per primer cop des del 2009, i ho fa per la porta gran, amb la denominació fins ara inèdita de Gran Premi de Catalunya de trial. La doble reunió es disputarà avui i demà a Olvan i Cal Rosal (Berguedà), des del matí i fins a les quatre de la tarda. Després de set anys tancant l'estatal de l'especialitat, el trial organitzat pel Moto Club Baix Berguedà fa el salt al mundial, coincidint amb el 25è aniversari de l'entitat. El públic podrà accedir al recorregut –de dotze zones i tres voltes– amb un autobús contractat per l'organització.

Vuit pilots catalans competiran en la màxima categoria –ara anomenada Trial GP–, encapçalats per Toni Bou. El pilot de Montesa va tornar a pujar ahir a la moto després d'una setmana de repòs per una lesió a l'espatlla que no li ha permès preparar l'inici del curs a l'aire lliure com hauria volgut. Els principals rivals del vigent campió seran Adam Raga (TRS), Jeroni Fajardo (Vertigo) –pilot del Moto Club Baix Berguedà– i Albert Cabestany (Sherco), sense oblidar el jove basc Jaime Busto (Montesa), l'últim vencedor a Olvan. Les altres categories són Trial 2 –antiga Júnior–, Trial 125 i Trial Internacional, amb més de seixanta pilots en total. A Cal Rosal hi haurà una zona comercial i els dos dies s'hi faran exhibicions de trial en bicicleta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)