Més motor

Cabes els té a ratlla

Motor. La primera jornada del Gran Premi de Catalunya de trial ofereix un resultat ajustadíssim entre Cabestany, Bou i Raga, que fan el triplet a casa

La primera jornada del GP de Catalunya de trial, organitzat pel Moto Club Baix Berguedà, es va cloure amb un emocionant triplet català. Albert Cabestany (Sherco) es va refer d'un parell de fiascos en la primera de les tres voltes per imposar-se d'un sol punt al vigent campió, Toni Bou (Montesa), mentre que Adam Raga (TRS) va pagar car un fiasco en l'última volta i va ser tercer. És el primer triomf a l'aire lliure de Cabes en gairebé quatre anys, i el primer cop que lidera el mundial outdoor en una dècada.

Amb tot, el resultat més sorprenent del dia va ser el segon lloc de Bou. El pilot de Piera té una lesió a l'espatlla dreta –fa una setmana i mitja va caure entrenant-se– i va aconseguir un resultat “molt millor del que esperava”. Quart a l'inici, es va enlairar fins al segon lloc amb una fantàstica targeta de dos peus en la tercera volta. Val a dir que la fluïdesa del recorregut i el baix nivell general de les dotze zones el va ajudar. “En un trial més complicat no hauria estat al podi”, va reconèixer Bou, que xisclava de dolor cada cop que aterrava d'un salt, sense força al bíceps dret.

En canvi, la senzillesa de les zones va torpedinar l'exercici de Raga. “En una carrera tan fàcil, qualsevol error és un desastre”, es va queixar el d'Ulldecona. Bou el va secundar: “Tot i que a mi m'ha beneficiat, un trial del mundial ha de ser difícil.” Els pilots esperen trobar un recorregut més selectiu avui, en la segona jornada.

Entre la resta de catalans, Jeroni Fajardo va ser cinquè; Pol Tarrés, vuitè; els debutants Oriol Noguera i Miquel Gelabert, dotzè i catorzè, i Francesc Moret, setzè. En trial 2, domini d'Arnau Farré, que va acabar amb zero punts: trenta-sis zones sense posar el peu a terra.

Quina sorpresa! La temporada ‘indoor' m'ha anat molt bé, i això m'ha donat confiança
Albert Cabestany
sherco
Cal Rosal 1
1r A. Cabestany (Sherco)
20 (10+4+6)
2n T. Bou (Montesa)
21 (7+12+2)
3r A. Raga (TRS)
23 (7+11+5)
4t J. Busto (Montesa)
26 (2+8+16)
5è J. Fajardo (Vertigo)
29 (6+20+3)
6è J. Casales (Beta)
30 (12+7+11)
7è T. Fujinami (Montesa)
37 (17+5+15)
8è P. Tarrés (TRS)
48 (28+15+5)
9è J. Dabill (Vertigo)
49 (21+19+9)
12è O. Noguera (Montesa)
56 (28+9+19)
14è M. Gelabert (Sherco)
59 (30+24+5)
16è F. Moret (Vertigo)
66 (20+21+25)
El nivell de les zones hauria de pujar. Ha estat una de les proves més fàcils de la història
Adam Raga
trs
Les molèsties i el dolor han estat suportables. M'ha ajudat que fos una cursa de nivell baix
Toni Bou
montesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)