Motociclisme

MotoGP

GP d'Holanda

Rossi i Assen, l'idil·li

Motociclisme. La victòria en el GP d'Holanda 2015 i la de fa tres setmanes a Catalunya revaloren l'italià en el duel pel campionat amb Lorenzo i Márquez

Assen veurà per primera vegada jugar-se les victòries en diumenge, un cop vençut l'anacronisme calvinista que impedia fer activitats lúdiques els diumenges. Ho farà amb el duel a tres pel títol més viu que mai, amb un líder (Marc Márquez) que no té la millor moto, però que és el més cerebral i regular, un campió (Jorge Lorenzo) que ofereix el conjunt moto-pilot més complet, però a qui pesen els dos zeros i Valentino Rossi, que mereix punt i a part.

Perquè ara que s'arriba al GP 250 de l'era Moto GPés moment de ponderar que Rossi és l'únic pilot que ha disputat totes les temporades i que a Assen hi ha vençut nou vegades (set en categoria reina, més que ningú), l'última de les quals ara fa un any en un final sense concessions, tallant recte la xicana i amb contacte amb Marc Márquez en una més de les topades de l'any. I que acaba de vèncer en el GP de Catalunya (dues victòries i dos segons llocs en les quatre últimes curses que ha acabat). Ai, si a més plou, com es preveu...

Meravellosa successió de rectes curtes (ni 500 m la més extensa) i de revolts ràpids, la Catedral sempre ha estat circuit Yamaha (vuit victòries en Moto GP), per bé que els dos fora de sèrie que ha tingut Honda en l'última dècada (Stoner el 2012 i Márquez el 2014) han plantat cara. També és un circuit propici per als Espargaró. Pol va ser cinquè l'any passat i Aleix, quart el 2014.

A Moto 2, Àlex Rins disputarà la primera cursa després que s'hagi anunciat el seu pas a Moto GP el 2017 amb Suzuki. D'altra banda, l'equip de Luis Salom ha anunciat que no substituirà el pilot mallorquí, mort a Catalunya, i que acabarà la temporada amb Jesko Raffin.

Aprilia-Aleix, anunci imminent

En les properes hores s'espera que Aprilia faci oficial el fitxatge d'Aleix Espargaró per a les dues pròximes temporades. Podria haver estat ahir però el retard del vol del pilot català cap a Holanda hi va jugar en contra. A Aprilia, el seu company d'equip serà l'ara segon classificat de Moto 2, Sam Lowes. La fàbrica italiana prescindirà d'Álvaro Bautista i Stefan Bradl.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)