Motociclisme

moto gp

GP d'alemanya

Que l'atrapin, si poden

Motor. Marc Márquez espera arribar a les vacances d'estiu i a l'equador del campionat amb una setena victòria consecutiva a Sachsenring que el reforçaria en el lideratge del mundial

Sis victòries consecutives des del 2010 –una a 125 cc, dues a Moto 2 i tres a Moto GP– acrediten el de Sachsenring com el circuit talismà de Marc Márquez. El pilot de Cervera intentarà aconseguir la setena aquest cap de setmana. El traçat no és només propici a Márquez. També al seu equip, Honda, que hi ha guanyat deu cops des del 2002, i al seu company, Dani Pedrosa, que hi ha acabat segon les dues últimes temporades i que també hi acumula sis victòries en les tres categories. Amb tot, els dos pilots d'Honda no han guanyat cap de les cinc últimes curses, període durant el qual els seus rivals de Yamaha han aconseguit quatre victòries, dues Jorge Lorenzo i dues Valentino Rossi. Això no sembla que preocupi Márquez, que encara lidera el mundial amb un marge de 24 punts respecte del seu rival mallorquí: “Ho faré tan bé com pugui per aconseguir un altre resultat positiu abans de l'aturada d'estiu.”

Pedrosa també s'encomana al circuit per treure'n un bon resultat: “Sachsenring m'agrada molt, és un dels meus circuits favorits i hi tinc grans records. Intentarem treure el millor rendiment de la moto.” Ben al contrari, Lorenzo és conscient que no ha guanyat mai a Alemanya, i creu que aquest fet li planteja “un repte”. Rossi, en canvi, hi ha guanyat quatre cops en la categoria reina.

A Moto 2, l'atenció estarà centrada en el duel entre Àlex Rins –segon l'any passat– i Johann Zarco, que empaten al capdavant del mundial amb 126 punts. Sense oblidar que Sam Lowes, amb només cinc punts menys, els trepitja els talons. Caldria recular uns quants anys per trobar la classificació de la classe mitjana tan igualada gairebé a l'equador del campionat. Ben al contrari, a Moto 3, Brad Binder intentarà engrandir encara més la diferència de 48 punts que té respecte del segon classificat, Jorge Navarro.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
145
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
121
3r Valentino Rossi (Yamaha)
103
4t Dani Pedrosa (Honda)
86
Maverick Viñales (Suzuki)
79
Pol Espargaró (Yamaha)
72
7è Héctor Barberá (Ducati)
58
8è Andrea Iannone (Ducati)
52
Aleix Espargaró (Suzuki)
49
10è Eugene Laverty (Ducati)
48
11è Andrea Dovizioso (Ducati)
43
12è Stefan Bradl (Aprilia)
37
13è Jack Miller (Honda)
33
14è Scott Redding (Ducati)
32
15è Bradley Smith (Yamaha)
32
20è Tito Rabat (Honda)
18
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
126
2n Àlex Rins (Kalex)
126
3r Sam Lowes (Kalex)
121
4t Thomas Luthi (Kalex)
93
5è Takaaki Nakagami (Kalex)
78
6è Franco Moridelli (Kalex)
66
7è Jonas Folger (Kalex)
63
8è Hafizh Syahrin (Kalex)
60
13è Axel Pons (Kalex)
34
20è Àlex Márquez (Kalex)
13
23è Isaac Viñales (Tech 3)
3
25è Xavi Vierge (Tech 3)
3
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
151
2n Jorge Navarro (Honda)
103
3r Romano Fenati (KTM)
93

Àlex Márquez renova per Marc VDS

Àlex Márquez va renovar el contracte amb l'equip Marc VDS, amb el qual farà una tercera temporada a Moto 2. El pilot de Cervera va fer el salt a la categoria mitjana amb l'equip belga la temporada després de guanyar el mundial de Moto 3, amb Tito Rabat com a company d'equip. “La temporada de moment és difícil, però estic decidit a recompensar la fe de l'equip en mi la segona meitat de l'any. El meu primer podi a Moto 2 s'està resistint més del que m'esperava.”

Ahir també es va confirmar el fitxatge de Johann Zarco per l'equip Tech 3, amb el qual debutarà en la categoria reina del mundial. Jonas Folger serà el seu company d'equip. Aquest era l'últim seient que quedava lliure a Moto GP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)