Barça

No veuen perillar el model de planter

El club blaugrana no considera que s'hagi rebaixat l'aposta pel planter a pesar que aquesta temporada no ha pujat cap futbolista procedent de les categories inferiors. “Al primer equip, com més jugadors formats a la Masia millor. Aquest és l'objectiu. Ara tenim nou jugadors procedents del planter, que són deu si hi afegim Denis Suárez. Això vol dir que el model segueix i no es desvirtua”, va comentar Albert Soler. El director d'esports professionals del Barça va reconèixer, però, que durant els últims anys el salt del planter al primer equip ha tingut una davallada. “Aquí també ha afectat la sanció de la FIFA. Hi ha dues o tres generacions que no han acabat d'arribar. Ja vam dir que la sanció afectaria sobretot el futbol de base”, va indicar Soler. Però es va mostrar optimista respecte a les properes lleves: “En l'última convocatòria del combinat espanyol sub-17 hi havia sis jugadors del juvenil. Això significa que per baix tenim nois amb molt potencial.”

Robert va comentar que “detecta” que en dos o quatre anys “un parell de jugadors pujaran al primer equip”. “Vénen amb força i ganes, que cal potenciar i protegir”, va afegir.

També es va defensar la política de cessions dels joves Samper i Munir: “Al València Munir tindrà els minuts que no té al Barça. És cert que el València té una opció de compra per 12 milions d'euros, però és una opció, no una obligació”, va indicar Soler.

LES FRASES

Tenim nou jugadors procedents del planter, que són deu si hi afegim Denis Suárez. El model no es desvirtua
Albert Soler
Ja vaig dir que seria difícil pujar gent del planter aquest curs, però en dos o quatre anys un parell pujaran
Robert Fernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)