Barça

El possible retorn a la Premier segueix prenent impuls

Cesc Fàbregas. Després del Manchester United, l'Arsenal podria haver ampliat l'interès per recuperar el migcampista arran d'una reunió entre el seu representant i Arsène Wenger

Des de l'estiu passat, quan el Manchester United ja va presentar una oferta formal al Barça per fer-se amb els serveis de Cesc Fàbregas, el nom del migcampista d'Arenys no ha deixat de circular com a futurible d'algun dels principals clubs de la Premier League. De fet, tot just dissabte, la pàgina web de Sky Sports publicava que el jugador, de 27 anys, estaria disposat a canviar d'aires i tornar al futbol anglès, on conserva un bon cartell fruit de les vuit temporades que va militar a l'Arsenal, abans de tornar al Barça ara fa tres temporades. Aquest últim curs, tot i presentar uns números globals destacats –ha marcat 13 gols i ha repartit 16 assistències– ha estat objecte d'alguns xiulets com a conseqüència de la davallada patida en el seu rendiment durant la segona volta de la lliga. Una situació que li dóna marge per plantejar-se un canvi d'aires tot i tenir dos anys més de contracte (fins al juny de 2016) si no veu prou clars els plans que li té reservats Luis Enrique en el nou projecte blaugrana. Mentre segueix concentrat preparant el mundial del Brasil amb el combinat espanyol –ahir va fer un parèntesi per estar amb la família–, les incògnites es mantenen impulsades per reunions com les que han mantingut recentment el seu representant, Darren Dein, i l'entrenador de l'Arsenal, Arsène Wenger.

El conjunt gunner, on Cesc va forjar-se com a futbolista d'elit fins a assolir la capitania, disposa d'una opció preferent de recompra –inclosa en el contracte de traspàs del jugador l'estiu de 2011– en cas que Cesc deixi el Barça, i estaria fixada en uns 36 milions d'euros. Aquest seria, per tant, el punt de partida de qualsevol negociació, tot i que s'intueix com una quantitat insuficient per a l'entitat blaugrana, que valoraria el jugador per una quantitat més pròxima als 40 milions d'euros, xifra que permetria finançar altres operacions per reforçar la plantilla. Diverses informacions sorgides els darrers mesos han apuntat que el Manchester United és qui més s'ha aproximat a aquesta xifra, tot i que l'arribada de Louis Van Gaal a la banqueta dels red devils sembla haver refredat l'interès, a pesar de la necessitat del tècnic holandès de refer un equip que enguany no ha entrat ni a l'Europa League.

Mentre al Manchester United les informacions es contraposen, els últims rumors relacionats amb Cesc apunten al gran rival ciutadà dels red devils. D'aquesta manera, es comenta que el Manchester City –impulsat pel seu gran potencial econòmic– estaria estudiant la possibilitat de temptejar el fitxatge del migcampista.

MERCAT

El Barça el valoraria per una quantitat superior, pròxima als 40 milions

CONTRACTE

L'Arsenal té una opció preferent de recompra, que estaria fixada en 36 milions d'euros
El web de Sky Sports apuntava que el jugador estaria disposat a canviar d'aires
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)