Barça

El món s'atura a les 6

El Barça arriba al primer clàssic de la temporada amb quatre punts d'avantatge respecte a un Real Madrid que goleja amb facilitat

L'uruguaià debutarà al Bernabéu després d'haver complert la sanció per formar un atac letal amb Messi i Neymar

Messi pot igualar el rècord històric de Zarra en territori hostil
Bravo, imbatut en la lliga, s'enfronta amb un Madrid que ha fet 30 gols

El nou Barça de Luis Enrique té aquesta tarda al Santiago Bernabéu la seva primera gran prova de foc en la lliga. Després de set victòries i un empat en les vuit primeres jornades, passarà un nou examen contra l'etern rival. Ja en va passar un contra el París Saint-Germain en la lliga de campions fa tres setmanes, i el va suspendre. Confia a aprovar aquesta vegada. El Barça arriba amb la confiança que li donen els quatre punts d'avantatge que té respecte al Real Madrid, una bona trajectòria en la lliga, el bon estat dels seus cracs i el fet de poder disposar per primera vegada de Luis Suárez. Ho fa amb la intenció de continuar sumant en un estadi que en les últimes temporades s'ha convertit en un feu accessible per als blaugrana. En els últims sis cursos, quatre victòries, un empat i una derrota quan pràcticament ja era campió. Resultats que fins i tot han anat minant la moral dels jugadors i aficionats blancs. Com deia Iniesta, “seria bo sortir del Bernabéu encara amb més avantatge”, tot i que també és cert que els de Carlo Ancelotti passen un gran moment de forma, com van demostrar dimecres a Anfield (0-3) contra el Liverpool en la Champions. Després d'un inici de temporada amb dubtes i crítiques i dues derrotes en les tres primeres jornades de lliga, s'han convertit en una màquina de matar que goleja la majoria dels seus rivals. S'enfronten aquesta tarda a Chamartín el millor atac de la lliga amb la millor defensa. Trenta gols ha marcat el Real Madrid. Claudio Bravo, porter del Barça, no n'ha rebut ni un en les vuit primeres jornades de lliga. També és veritat que el Barça no s'ha enfrontat amb cap atac com el del Madrid i que serà impossible que Bravo continuï amb la seva espectacular ratxa si l'equip de Luis Enrique concedeix les oportunitats que està concedint en la majoria de partits. Perquè l'atac blanc no falla. Liderat per un Cristiano Ronaldo en un estat de forma espectacular que ha marcat la meitat dels gols del seu equip. El secunden Benzema i James Rodríguez. Bale és baixa per a aquest partit per lesió, una baixa que sembla que pot anar bé a Carlo Ancelotti, que omplirà més el mig del camp amb Isco per mirar de tenir més possessió de pilota, precisament el que vol el Barça sempre, la pilota.

L'efecte Suárez

El mig del camp i tenir la possessió seran tan clau en el partit d'avui com les davanteres. És per això que Luis Enrique, com Ancelotti, podria omplir també el mig del camp amb un quart futbolista, fent entrar en l'alineació titular qui ha jugat més clàssics en tota la història d'aquest partit que paralitzarà el món, Xavi Hernández, que ha demostrat que encara és un home important.

Són uns quants els dubtes que presenta l'alineació del Barça per al partit d'aquesta tarda. El primer, si Luis Suárez serà titular. El conjunt blaugrana té per a aquest partit una arma que pot resultar letal. L'uruguaià, després que ahir s'acabés la dura sanció que li va posar la FIFA per haver mossegat Chiellini en el mundial del Brasil, debutarà avui amb la samarreta del Barça. I ho farà amb les ganes pròpies de qui ha estat quatre mesos sense poder jugar a futbol. No hi ha res millor per a un davanter de la seva qualitat que debutar amb el Barça al Santiago Bernabéu. Amb ell, Luis Enrique suma encara més potencial a una davantera que no té res a envejar a la del Real Madrid. Perquè si Cristiano Ronaldo està en ratxa, també ho estan Messi i Neymar. Entre tots dos igualen els quinze gols de Cristiano. El brasiler està fent un gran inici de temporada i acumula vuit gols en la lliga. Messi torna a ser el millor de tots i està ja preparat per tornar a exhibir-se en territori hostil. Ha marcat set gols en la lliga i s'ha disfressat d'assistent en moltes jugades. Arriba a Madrid, un camp on ha marcat dotze gols, disposat a fer història. Quan ets al Bernabéu notes com el públic local té molta por de l'argentí, por que es tradueix en insults fora de to cap a Messi, que el blaugrana recull per convertir en futbol i gols. I sap que convertir-se en el millor golejador de la història de la lliga a casa de l'etern rival i davant el seu gran enemic, té morbo. 250 gols ha marcat Messi en la lliga, està només a un d'igualar el registre del llegendari Telmo Zarra. Va fer tres gols el curs passat en el triomf blaugrana (3-4) i espera continuar avui amb la ratxa i superar un altre rècord. Res se li resisteix.

Messi, Neymar i Luis Suárez formaran un trident de luxe que fa por. Es veurà si Luis Enrique aposta per ells des de l'inici o si prefereix fer esperar l'uruguaià i posar-lo en la segona part omplint des de l'inici el mig del camp amb la presència de Xavi al costat de Rakitic i Iniesta.

També caldrà saber com està Sergio Busquets, que no ha jugat cap dels dos últims partits. Si el de Badia està al cent per cent és fix per a Luis Enrique. Però si no ho està, Mascherano jugarà com a mig centre, com ha fet en absència de Busquets amb un rendiment més que notable. També és segur en l'alineació l'argentí. Si juga Busquets, Mascherano actuarà com a central, possiblement al costat de Mathieu. Són la parella més en forma del Barça i en la que més està confiant Luis Enrique en aquest inici de temporada. Apareix llavors el nom de Gerard Piqué, un dels centrals del món que millor ha marcat Cristiano Ronaldo, però que no passa el seu millor moment de forma i no té assegurada la seva presència en l'onze titular aquesta tarda quan el món es paralitzi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)