I 754 minuts després... adéu a la imbatibilitat

Claudio Bravo. Després de vuit jornades de lliga invicte, el porter xilè va marxar ahir del Santiago Bernabéu amb tres gols a la motxilla en el seu primer clàssic com a blaugrana

Poques conclusions positives en clau blaugrana es poden extreure de la desfeta d'ahir al Santiago Bernabéu. Fent una ullada ràpida a les estadístiques, tampoc. Sis xuts entre els tres pals del Real Madrid, tres gols. Efectivitat incontestable de Cristiano, Benzema i companyia, i punt final a la ratxa de Claudio Bravo.

Fins ahir, el Barça havia rebut trenta-set xuts a porteria en les vuit primeres jornades de lliga [tretze dels quals entre els tres pals, vint-i-quatre rematades fora i tres pilotes al pal] i, malgrat això, havia aconseguit plantar-se al clàssic amb el cadenat de la porteria ben tancat. Però ahir, contra l'etern rival i en el pitjor escenari possible, els de Luis Enrique van haver de recollir la pilota de la xarxa fins a tres vegades. Cristiano Ronaldo, en el minut 34 de partit, no va perdonar des dels onze metres després d'un penal assenyalat per Gil Manzano per mans de Piqué, i va ser ell l'encarregat de posar fi al rècord de Bravo. Setzè gol en la lliga del portuguès i adéu a la imbatibilitat del porter xilè, 754 minuts després. Bravo es va llançar just al costat contrari d'on va xutar Cristiano i no va poder evitar l'empat del Real Madrid. I poc va poder fer també davant la inapel·lable rematada de Pepe en l'acció del 2-1 (50'). El central portuguès, lliure de marca, va ser l'encarregat de foradar per segona vegada la porteria del Barça amb una bona rematada de cap en un llançament de córner. El Madrid va castigar el xilè en dues accions a pilota aturada, i el tercer de la tarda, obra de Karim Benzema, va arribar en una acció marca de la casa dels blancs: ràpida sortida al contraatac després d'un córner propi del Barça, error incomprensible d'Iniesta, Isco per a Cristiano, Cristiano per a James, James per a Benzema i barraca del francès (3-1, 60'). Tres fuetades i encara hauria pogut ser pitjor si una rematada de cap del mateix Benzema no s'hagués estavellat a la fusta en el primer temps (10'). El xilè, que va blocar fins a nou pilotes –entre les quals un xut perillós de Kroos des de la frontal–, no va fer cap intervenció de mèrit, però tampoc va tenir responsabilitat directa en cap dels gols.

Nit amarga per a Claudio Bravo en el seu primer clàssic. Per a l'estadística, al porter xilè li quedarà haver superat el rècord de Pello Artola de 560 minuts imbatut en un inici de lliga i haver superat també la millor ratxa de partits de lliga acumulats sense encaixar cap gol de Víctor Valdés, que va estar 686 minuts imbatut en la competició de la regularitat. Al Santiago Bernabéu, però, adéu a la possibilitat de Claudio Bravo de superar el rècord de Miguel Reina, que va estar 824 minuts de lliga invicte el curs 1972/73. Bravo s'ha quedat a 70 minuts. Una llàstima. Tarda per oblidar.

Bravo s'ha quedat a 70 minuts dels 824 que va estar invicte Miguel Reina (1972/73)