Barça

El miracle de SeguimentFCB

Èxit compartit. La candidatura més popular, formada com a tal no fa ni un mes i quasi sense pressupost, ha aconseguit passar el tall de les signatures a còpia de molt convenciment, constància i treball en equip

“Qui són SeguimentFCB? D'on surten? Tenen algú al darrere? No aconseguiran les 2.534 signatures.” Aquestes preguntes i previsions es van escoltar força quan fa poc més de quinze dies, aquest grup de socis que fa anys o fins i tot dècades que sempre que poden segueixen el Barça allà on juga i que difícilment fallen quan hi ha partit al Camp Nou, van decidir formar la precandidatura SeguimentFCB. Una part del grup de Facebook Seguiment per a les sol·licituds d'entrades per als desplaçaments del Barça feia el salt de la xarxa a la cursa electoral a la presidència del Barça –tot i no ser aquest l'objectiu–, amb dos únics punts en el seu programa: la creació d'una grada d'animació i d'una agència de viatges pròpia. Sense gairebé temps i a corre-cuita, amb molt poca infraestructura i amb un pressupost més que limitat –a través d'un lloc web de micromecenatge han aconseguit recaptar poc més de 2.000 euros–, pocs eren els que apostaven perquè SeguimentFCB pogués passar el tall de les signatures. Ells, però, des del primer dia no van amagar el seu convenciment que assolirien aquesta xifra i es convertirien oficialment en candidats. Dissabte –tot i que falta validar les 2.734 butlletes que van entregar– ho van aconseguir i van demostrar que no estaven equivocats.

Amb Joan Batiste com a cap visible, tot l'equip de la precandidatura, però també molts dels seus signants, de manera totalment desinteressada i empesos pel desig d'animar el Barça de la millor manera possible i d'acompanyar l'equip arreu sense deixar-se mig sou ni haver de fer escales per mig Europa, s'han desviscut aquests darrers dies per aconseguir la xifra necessària de signatures. “Fins a l'últim dia i les últimes hores en vam estar recollint. Vam arribar a fer 200 quilòmetres per només dues signatures”, explica Carles Ordiales, membre de la precandidatura, i que divendres passat, per exemple, va passar per una quinzena de pobles i ciutats per recollir signatures. “Tot ha estat a còpia de picar pedra, de fer molts quilòmetres, de passar hores a la seu, d'aprofitar els avantatges de les xarxes socials, ja que això ens ha permès solucionar diverses incidències d'última hora... Demostra que si els barcelonistes, els socis, s'ajunten, podem arribar molt lluny”, afegeix Ordiales, que no dubta a destacar el que s'ha fet, com a exemple que cal seguir: “Hem obert una porta a la socialització del club, l'hem fet més democràtic. Hi ha una franja de socis, que semblava que no pintàvem res i, en canvi, ara la gent obrirà els ulls, ja que si nosaltres hem estat capaços de fer això, en poc més d'una setmana i sense una gran infraestructura, qualsevol soci també pot lluitar pel que vol.” Ordiales també assegura que “amb més temps, o amb un partit a l'estadi, el nombre de signatures encara hauria estat més alt”.

Primer objectiu complert

“Ja hem complert el primer objectiu, que era que es parlés dels dos temes que reclamen. Ara falta que hi hagi un compromís d'algun candidat o fins i tot tenir eines en l'àrea social per confirmar que aquests dos punts tiren endavant”, comenta Carles Ordiales, que també apunta cap als debats: “Ja no passarà com altres vegades, que els candidats només parlaven dels temes que els interessaven a ells i no dels que interessen molts altres socis.”

Ja hem complert el primer objectiu. Ara falta el compromís d'algun candidat amb els que reclamem
Carles Ordiales
CANDIDATURA SEGUIMENTFCB
Hem obert una porta a la socialització del club, l'hem fet més democràtic. Si els culers, els socis, s'ajunten, podem arribar molt lluny
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)