Barça

La teoria de la polivalència

Sergi Roberto. El de Reus, un dels destacats de la gira, s'està convertint en un comodí per a Luis Enrique

“Primer has d'aprendre les regles del joc i després jugar millor que ningú.” Paraula d'Albert Einstein, paraula de Premi Nobel. I Sergi Roberto sembla, ara sí, del tot disposat a aplicar-se el dogma. El de Reus sap a què juga i sap què s'hi juga en aquesta pretemporada. Després d'un paper més aviat discret en la temporada anterior, el seu rol en l'equip aquest pròxim curs depèn de la seva capacitat de demostrar a Luis Enrique que està prou madur per fer el pas endavant que ja li havia exigit Tata Martino en el passat. Einstein també deia que “hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica: la voluntat.” I precisament la voluntat del de Reus és triomfar a can Barça. Malgrat l'interès ferm de l'Stoke City per aconseguir els seus serveis, Sergi Roberto vol triomfar de blaugrana. Luis Enrique també va ser clau per frenar la seva sortida a la Premier i ara és el dorsal 20 del Barça qui té la paraula.

L'asturià confia que Sergi Roberto esclati definitivament com a futbolista aquesta temporada i està disposat a allargar-li la mà. Màxima confiança. I ho està demostrant a còpia de minuts. El de Reus, amb 141 minuts, és el segon futbolista de tota la plantilla més utilitzat en els dos primers amistosos de la gira nord-americana, només superat per Rafinha (150). Luis Enrique està disposat a donar-li un vot de confiança i Sergi Roberto sembla disposat a assumir el repte. El del planter està sent una de les notícies positives d'aquests primers dies de feina dels blaugrana. Contra Los Angeles Galaxy, titularitat, bones prestacions i gol inclòs en els 61 minuts que va disputar abans de ser substituït per Gombau, i contra el United va ser un dels pocs homes que va disputar els noranta minuts. Bons minuts primer com a interior –una bona intervenció de De Gea va evitar el seu segon gol de la gira– al costat d'Iniesta i Busquets, i correcta actuació com a lateral dret en la segona part. Amb Alves encara de vacances, amb Aleix Vidal sense poder jugar fins a l'1 de gener per la sanció de la FIFA i amb Douglas fora de la llista per unes molèsties, Sergi Roberto va ser l'escollit per ocupar el carril dret quan Adriano va ser substituït. Una posició nova per a ell, però amb bona resposta davant de Young.

La polivalència del de Reus agrada a Luis Enrique i juga a favor seu. Hi ha vida més enllà de la posició d'interior. Ho va demostrar dissabte contra el United de Van Gaal i ho va demostrar el curs passat amb bones actuacions fent de pivot defensiu com a relleu de Sergio Busquets i alternativa a Mascherano en els partits a Ipurua contra l'Eibar i contra el Getafe i el Deportivo al Camp Nou, i també en la Champions contra el PSG.

Dinovè futbolista el curs passat quant a minuts en la lliga (506) – en la copa va jugar quatre partits i dos a Europa–, Sergi Roberto aspira fer aquest curs el pas definitiu.

ADAPTABLE

El curs passat va aprovar com a pivot i dissabte va sorprendre al lateral dret
El de Reus, el segon home més utilitzat en la gira, aspira a guanyar pes a l'equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)