Barça

Un homenatge als gols que han fet història al Barça

Novetat editorial. Ahir es va presentar a la sala Berlín del Camp Nou el llibre ‘100 gols que han fet del Barça més que un club', de Josep Riera

Al llarg de la seva història, els diferents equips del FCBarcelona han marcat un munt de gols. Més de 10.000. Alguns han servit per guanyar títols i, molts d'altres, la majoria, no han valgut per aconseguir-los. També n'hi ha que, pel seu context, han tingut una especial importància en la història del club. D'aquests també n'hi ha moltíssims. Com se sol dir, si cada aficionat duu un entrenador a dins i faria la seva pròpia alineació en els dies de partit, també podem afirmar que cada un d'ells faria una tria diferent si li reclamessin que escollís quins són els gols que han marcat la vida del club i també la seva pròpia.

El periodista i col·laborador de L'Esportiu Josep Riera ha fet aquest exercici i l'ha plasmat en el llibre 100 gols que han fet del Barça més que un club, editat per Cossetània i que forma part de la col·lecció De 100 en 100. La presentació de l'obra es va celebrar a la sala Berlín del Camp Nou, un escenari ideal per a un acte d'aquestes característiques. Entre algunes cares conegudes del barcelonisme s'hi va poder veure l'exdirectiu del club en diferents etapes Jacint Borràs, l'excandidat a la presidència Agustí Benedito, el president de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, i Jordi Penas, director del Museu del Barça.

Ferran Correas, cap de la secció de Barça d'aquest diari, va ser un dels copresentadors de l'acte i va destacar que el llibre no és només un recordatori de gols, sinó que, a través de les dianes, el lector també podrà conèixer molts aspectes de la història del FCBarcelona. “Cada gol està escollit no per ser bonic o no, sinó pel moment en què va ser marcat. I no es descriu només el gol, sinó que aprofita per recordar el moment que vivia el club i què va significar”, va ressaltar. El periodista de Catalunya Ràdio Ricard Torquemada, l'altre presentador del llibre, va explicar que gairebé tots els gols que apareixien en el llibre “els reconeixia” i es va felicitar perquè l'obra girés al voltant del gol, que és l'“objecte de desig, un plaer, el tresor”. Torquemada va afegir que el gol té tanta importància que fins i tot hi ha equips que estan fets precisament per evitar que els en marquin. Tots dos van destacar el talent de l'autor en l'escriptura.

Josep Riera, per la seva banda, va admetre que el més difícil va ser fer la tria i escollir el criteri a aplicar en la selecció. “El primer, aquells que tots recordem, i després, aquells que val la pena recordar.” Una de les llicències que s'ha pres Riera en aquest llibre és afegir gols que no han estat marcats pel Barça, com el de Pier a Tenerife i el gol número u, que no va existir perquè en el seu primer partit el Barça va perdre per 1 a 0. Perquè, malgrat que en el llibre s'expliquen els gols, també n'hi ha alguns d'evitats, com aquell de Puyol amb el pit contra el Lokomotiv, el penal d'Urruti a Valladolid i les aturades de Valdés en la final de la Champions de París. “És un llibre de germanor, que ens agermana a tots. Perquè això és el que fas quan celebres un gol”, va concloure Riera.

LES FRASES

Hi ha els gols que no hi podien faltar. Els 25 o 30 primers són els que surten més fàcilment
Pep Riera
autor del llibre
Cada gol està escollit no per ser bonic o no, sinó pel moment en què va ser marcat
Ferran Correas
presentador de l'acte
M'agrada que el llibre giri al voltant del gol, que és l'objecte de desig, un plaer, un tresor
Ricard Torquemada
presentador de l'acte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)