Espanyol

Víctor Ruiz, el central del planter que ha protagonitzat l'ascensió més ferma

Víctor Ruiz, que torna a l'onze, és el central sorgit del filial que més partits de lliga ha jugat en el seu primer any en l'elit

Demà, dilluns, farà un any del debut amb l'Espanyol a primera divisió de Víctor Ruiz, que avui torna a l'equip després de perdre's els tres darrers partits de lliga per una lesió muscular a l'adductor de la cama esquerra.

El central de l'Espanyol es va estrenar en la màxima categoria en la jornada 13 del curs passat en un partit que va suposar la derrota més àmplia de la temporada a casa i el resultat més contundent que s'ha vist mai fins ara en la curta història de Cornellà-el Prat. Els de Mauricio Pochettino van encaixar un inapel·lable 0-4 contra el Racing de Santander que va encendre tots els llums d'alarma i va provocar la ira de l'afició blanc-i-blava contra la directiva. Però malgrat el trist i dolorós debut, aquesta derrota no va passar factura ni a l'equip, que va acabar esquivant la ratxa derrotista, ni al jove defensa.

Amb les estadístiques i els números a la mà, Víctor Ruiz és el central procedent de l'Espanyol B que més partits de lliga ha disputat en l'any del debut. El defensa d'Esplugues de Llobregat avui disputarà contra l'Sporting de Gijón el seu partit número 32. Des de la seva estrena en l'elit el 6 de desembre del 2009 contra els cantàbrics, l'Espanyol ha disputat 39 partits de campionat i Víctor Ruiz només ha fallat en vuit compromisos: quatre per lesió, un per sanció, un per evitar una suspensió abans del partit contra el Barça al Camp Nou i un parell més per decisió tècnica. A més, dels 31 partits que ha jugat tan sols en una ocasió Víctor Ruiz ho ha fet com a suplent. Va ser contra el Saragossa a Cornellà-el Prat, en el qual el central va substituir Moisés Hurtado en el minut 56 de partit.

Víctor Ruiz, amb la seva meteòrica consolidació, ha superat així Marc Torrejón. El central de Mataró, ara al Racing de Santander, va jugar 29 partits de lliga en el seu primer any natural en l'elit. El defensa va debutar la temporada 2006/07 amb un Ernesto Valverde a la banqueta que va apostar fermament pel futbolista maresmenc. Però és Víctor Ruiz qui encapçala la llista d'onze centrals del planter que han debutat procedents del filial des que el 6 de juliol de 1994 es va constituir l'equip filial blanc-i-blau.

ELS CENTRALS DEL PLANTER

Nom Debut en lliga Partits primer any a primera
Toni Soldevilla 19/02/97 7
David Charcos 17/12/97 1 Albert Lopo 11/04/99 9
David Català 06/05/00 1
Dani Jarque 20/10/02 12
Carlos García 05/03/03 3
Sergio Sánchez 24/04/05 5
Marc Torrejón 11/10/06 29
Albert Serrán 11/03/07 3
Víctor Ruiz 06/12/09 31
Jordi Amat 24/01/10 10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)