Espanyol

Gol amb sentiment

El club blanc-i-blau reforça la davantera amb l'olfacte de Gerard Moreno, a qui va descartar quan era cadet

El davanter català de 23 anys deixa el Vila-real i signa un contracte per a cinc temporades

La plantilla de l'Espanyol està molt menys coixa des d'ahir a la tarda. L'absència de davanters va quedar minvada per l'acord amb el Vila-real per Gerard Moreno. El punta català tindrà l'oportunitat de treure's l'espina que li va quedar quan el van descartar per pujar al juvenil blanc-i-blau després de cinc anys a les categories inferiors. El jugador de Santa Perpètua de la Mogoda passarà la revisió mèdica avui al matí, i al migdia serà presentat, amb un contracte per a les cinc pròximes temporades.

El Vila-real no ha estat un negociador tou. Al contrari. Les negociacions s'han allargat malgrat que Gerard Moreno, de 23 anys, fa mesos que els va deixar ben clar que no pensava renovar el contracte, que acabava el 2016. I que tenia un acord amb l'Espanyol des de l'inici de l'estiu. Els groguencs exigien 1,5 milions pel 50% dels drets i els intents periquitos de reduir la xifra no han fructificat. A més, els adéus de Vietto, Uche i Gio van dur Marcelino a exigir fitxatges abans de deixar marxar ningú. En els últims dies han lligat Bakambu i Soldado.

Ascens constant

Gerard Moreno només ha jugat una temporada sencera a primera divisió. El català va alternar el primer equip i el filial, i després d'un any cedit al Mallorca, la campanya passada va estar al Vila-real, amb números més que interessants. En la lliga va fer set gols en 26 partits, 19 dels quals de titular. Les xifres més impactants, però, arriben amb les cinc dianes en sis duels en la copa del Rei i quatre en sis enfrontaments en l'Europa League. Una incorporació amb molt de present i un excel·lent futur. El seu referent és David Villa i destaca per l'olfacte. Tindrà la forta responsabilitat de fer minvar el pes de l'adéu de Sergio García i Stuani, que van aportar 30gols.

Gerard Moreno no serà l'últim fitxatge de l'Espanyol per a la davantera. El club insisteix que quan el Madrid es decideixi a cedir Marco Asensio, serà amb l'estadi de Cornellà-el Prat de destí. No serà abans de dimecres, l'endemà que els blancs disputin el trofeu Bernabéu contra el Galatasaray. Rafa Benítez el va situar com a dia límit per prendre una decisió, sense descartar que ho pugui allargar pel gran rendiment de la jove perla.

Si l'exjugador del Mallorca vesteix de blanc-i-blau, faltaran un o dos fitxatges per tancar la plantilla. Gerard Moreno és la cinquena incorporació, i la sisena hauria de ser el central. L'allargament del serial Héctor Moreno ha comportat que alguns dels jugadors temptejats es cansessin d'esperar. Quan es tanqui l'alta d'un defensa es mirarà el pressupost i es prendrà la decisió de seguir afegint peces o no en funció del pressupost i de la valoració de Sergio González. Aleshores serà el moment de determinar si cal un davanter més o veure si el migcampista Diop no s'ha cansat d'esperar i es tira endavant l'acord.

EN 39 PARTITS

En el primer any a primera va fer set gols en la lliga, cinc en la copa i quatre en l'Europa League

ALTRES ALTES

El club està segur que quan el Madrid decideixi cedir Marco Asensio serà direcció a Cornellà

Un 5% serà per al Badalona

L'Espanyol va decidir que Gerard Moreno no tenia prou futur i el de Santa Perpètua de Mogoda va anar a parar al juvenil del Badalona. A les categories inferiors de l'entitat escapulada va fer eclosió com a golejador, i va ser el referent de l'equip que va assolir l'ascens a la divisió d'honor. El Vila-real va trucar a la porta dels badalonins per endur-se'l, en una operació que ha estat molt profitosa en l'àmbit econòmic. Així, el Badalona va pactar amb els castellonencs un 5% d'un futur traspàs, de manera que trauran un bon pessic dels 1,5 milions que abonaran els blanc-i-blaus per aconseguir els serveis del davanter català. Els 800.000 euros de pressupost del conjunt de la segona B tindran una injecció important, que se sumarà als diners que ja s'han anat cobrant per nombre de partits jugats i gols amb el primer equip del Vila-real.

Víctor Sánchez: “Esperem que no es noti la baixa de l'Héctor”

L'Espanyol va tancar ahir la cinquena incorporació de la temporada i va passar un dia més sense fer oficial el traspàs d'Héctor Moreno. En principi s'hauria de confirmar avui o demà, si bé els últims serrells s'estan allargant molt. Els companys tenen assumit que no tornarà, i ahir Víctor Sánchez va ressaltar les característiques que es perden amb l'adéu del central mexicà, que deixarà cinc milions d'euros a la caixa procedents del PSV Eindhoven: “Tant de bo es noti el menys possible la baixa. L'Héctor et treia la pilota controlada des del darrere i, a més, era esquerrà, i va molt bé tenir un central de cada a l'hora de trobar opcions de sortida de pilota. A més, a l'hora d'ajuntar les línies en defensa era valent i no tenia por de pujar per tancar els espais. Però confiem que entre Álvaro, Roco, Raíllo, Marc i qui vingui no es noti la seva baixa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)