3a divisió FEF

FRANCESC CARGOL

ENTRENADOR DEL FIGUERES

“A Figueres ara es torna a parlar molt de futbol”

Després d'un any discret, els de Vilatenim han potenciat el bloc per lluitar per la promoció d'ascens

Cargol vol tenir continuïtat i treballar a gust per repetir els èxits de Manlleu

“Si a l'abril estem lluitant per estar a dalt, tothom vindrà a Vilatenim. Hem de mantenir el caliu tot l'any, la fita és bonica”

Francesc Cargol té a les seves mans la joguina que tot entrenador voldria tenir. La direcció esportiva del club empordanès ha aconseguit que la plantilla fes un salt de qualitat amb fitxatges de primer ordre per intentar ser un dels rivals a batre de la categoria.

Després d'arribar a mitja temporada, aquest cop ha pogut dissenyar la plantilla a la seva manera. Content amb el resultat final?
Estic molt satisfet dels jugadors que han renovat. Hem pogut tenir tots els jugadors de tercera de la província de Girona que volíem i, en aquest sentit, estem molt contents.
Té un grup per triar i remenar: jugadors contrastats, gent que coneix la casa, joves amb ganes... La barreja pot ser explosiva.
Volíem disposar d'un equip compensat, doblar totes les posicions i tenir jugadors per jugar amb tres sistemes diferents. Tenim gent d'equilibri al mig del camp, amb un perfil més ofensiu o defensiu depenent de les circumstàncies del partit, del rival o del camp. Tenim una mica de tot, l'equip està molt equilibrat; només ens falta recuperar Revert i Bonaventura que pràcticament no han pogut fer pretemporada.
Javi Revert és un dels fitxatges més destacats i a la vegada il·lusionadors de la Unió. Aportarà l'olfacte de gol que va faltar el curs passat?
Penso que va bé tenir jugadors diferents en atac, tenim tres perfils de puntes molt interessants. En Bonaventura és un davanter de referència i ve de fer una primera volta molt bona en el debut a tercera. En Henry és un jugador que puja del juvenil i de moment ho està fent molt bé. I en Javi ja el coneixem tots, és un punta que ens ha d'aportar experiència i el gol que tots els equip volem tenir. A més, també esperem que ens domini l'àrea ofensiva amb treball i assistències.
I què n'espera, del cellerenc Marc Serramitja, l'últim d'arribar i amb força experiència a la segona B?
Ja l'havia tingut a divisió d'honor al Girona juvenil. És un jugador que té molt desequilibri, està amb molta il·lusió i sap que encara li queda una carrera futbolística llarga per davant, que pot progressar molt. Són jugadors que et poden desencallar un partit igualat.
Tothom us situa entre els favorits per disputar la promoció d'ascens. Quin paper creu que pot fer el seu equip?
A dia d'avui tots els equips tenen ganes de fer la promoció i d'estar a dalt però al final només n'hi haurà quatre. L'objectiu principal és arribar als 45 punts al més aviat possible. Si els aconseguim al febrer, podem anar per buscar fites més ambicioses. Primer busquem la continuïtat a tercera i després ja pensarem en altres objectius. S'han de guanyar 20 partits com a mínim i no ens hem d'obsessionar. Hem d'estar bé tot l'any sense encantar-nos; tindrem moments bons i els hem d'allargar, i en tindrem de dolents i hem de fer que siguin curts.
La tercera divisió sempre sol ser molt disputada i competida. Quins equips preveu que lluitaran per assolir la fase d'ascens?
El Prat, l'Europa, l'Ascó, el Terrassa, la Pobla de Mafumet, el Rubí... Segur que hi haurà set o vuit equips, i algun de sorpresa que es posarà a dalt. No hi haurà gaire diferència entre tots aquests equips de la part alta. Hem d'estar bé contra els rivals directes i no fallar amb els altres.
Creu que aquest Figueres es pot assemblar, pel que fa a resultats, al seu Manlleu que va sorprendre tothom disputant el ‘play-off' diverses vegades?
M'agradaria molt. Vaig estar quatre temporades a Manlleu i totes quatre vam superar els 60 punts i vam lluitar per fer la promoció fins al final. M'agradaria repetir a Figueres la feina que vaig fer allà, vull tenir una estabilitat i poder treballar a gust. És la meva setena temporada a tercera i tinc força experiència en aquest món. Miraré de fer-ho al millor possible i que sigui un treball d'uns quants anys, que tingui continuïtat.
Quant a la massa social, què falta perquè l'afició de Vilatenim es torni a enganxar al futbol?
Són els resultats. L'afició del Figueres està acostumada a veure l'equip a segona B o, fins i tot, a Segona A. Qualsevol afició, quan l'equip guanya i juga bé a futbol, s'enganxa, i més en un club històric. Segur que si comencem bé i traiem bons resultats, la gent s'anirà aficionant. Aquest estiu es torna a parlar molt de futbol a Figueres, la gent sap que hem portat bons jugadors. Si al març o a l'abril estem lluitant per estar a dalt, tothom vindrà al futbol perquè saben que l'objectiu és bonic. Cal mantenir el caliu tot l'any.
Figueres, Peralada, Palamós... Cada setmana hi haurà futbol de nivell a l'Empordà.
Penso que és molt bo poder jugar derbis en què els aficionats no s'han de desplaçar gaire, és molt important per al futbol de la província. Tenim rivalitat històrica contra el Palamós i de proximitat contra el Peralada. He viscut derbis Vic-Manlleu amb 2.000 persones al camp, i això sempre crea caliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)