2a divisió FEF

l'anàlisi del tècnic

El llistó continua ben alt

Aquesta temporada, als favorits habituals, s'hi podrien sumar també el Reus i l'Olot

La temporada que està a punt de començar tindrà un nivell similar al de la de l'any passat. Si bé el Llagostera ha pujat a segona A, l'arribada de l'Hèrcules fa que el llistó continuï alt, amb un grup consistent de candidats al play-off. Hi haurà els de sempre: Nàstic, Lleida, Alcoià, Hèrcules, Hospi –que, tot i els canvis de cada any, sempre és a dalt– i també s'hi poden afegir conjunts com ara el Reus i l'Olot, amb projectes ambiciosos. És més difícil, en canvi, determinar qui pot acabar patint, ja que aquesta categoria té un punt d'imprevisibilitat en què ni tan sols els pressupostos et serveixen de guia. Amb tot, els catalans afronten la temporada de formes ben diferents, tal com quedarà desgranat a continuació.

L'HOSPITALET.

Quin pot ser el paper de l'Hospi enguany és una incògnita, ja que gran part de la seva plantilla ha marxat i el club s'ha quedat sense jugadors de referència com ara Aridai i Iban Salvador. Això sí, continua una peça important com David Haro i han firmat jugadors que tenen nivell, tot i no ser massa coneguts en el futbol català. En tot cas, caldrà esperar a veure com comença el curs; vejam si són capaços de fer el que han aconseguit les últimes dues temporades, que té molt de mèrit.

LLEIDA ESPORTIU.

Encara no sé ben bé com serà aquest Lleida i haurem d'esperar quina és la proposta que ens ofereix el nou tècnic, Imanol Idiakez. Amb Toni Seligrat, l'equip tenia un estil molt clar i els jugadors el plasmaven a la perfecció sobre la gespa, fet que els havia donat molt bons resultats. Serà important que els futbolistes s'adaptin al nou estil de l'entrenador. En tot cas, el conjunt blau té una de les millors plantilles de la categoria i és un clar candidat a l'ascens.

NÀSTIC.

Veient com va acabar l'equip la temporada passada i que manté molts jugadors importants –amb algunes incorporacions que segur que aportaran també molta qualitat–, el Nàstic és un altre dels grans favorits a fer el salt de categoria. El club grana, a més, està més obligat que altres entitats, ja que ha assaborit el futbol professional molt recentment i la gent que hi ha al darrere està posant els recursos perquè tornar a segona A sigui possible.

ESPANYOL B.

El filial blanc-i-blau ha incorporat un nou entrenador que és molt exigent i fa que els seus equips siguin intensos. A més, per tractar-se d'un filial, no és un equip excessivament jove, ja que ha fitxat homes bregats, com ara Marc Fernández, que té 24 anys i ja ha debutat a primera. Tot això, ho mescla amb jugadors amb projecció: hi ha tres o quatre futbolistes que tenen motíssim futur i que alternaran el primer equip amb el B. Vaja, que l'Espanyol B serà un filial un pèl atípic, sobretot per l'experiència d'alguna de les seves peces.

REUS.

Tot i que últimament el Reus havia estat a meitat de classificació, enguany l'equip roig-i-negre és un dels candidats a ocupar la part alta quan acabi la lliga. El pressupost que té el club, tenint en compte els jugadors que ha fitxat, és força més elevat que el de les últimes campanyes. A totes les incorporacions que s'han fet aquest estiu, s'hi ha de sumar la del nou tècnic, que té molta experiència en aquesta categoria i ha assolit ja alguns ascensos.

BADALONA.

El Badalona ha patit molts canvis i, per aquesta raó, és un dels equips que plantegen més incògnites. Això sí, el club ha tingut la sort d'haver amarrat un dels millors porters de la categoria. D'altra banda, ha firmat jugadors que potser no són massa coneguts, però que t'asseguren un bon rendiment, com els que jo vaig tenir al Prat: Óscar Sierra, Fran Bea, Matamala i Manu. Prior, que torna a Catalunya, també és un fitxatge encertat. El repte és bonic: consolidar el Badalona pensant en la inauguració del nou camp en el futur.

OLOT.
Fa dos anys que el club de la Garrotxa es reforça bé, fitxant sobretot futbolistes catalans que estaven dispersats pel futbol estatal. Si l'any passat ja tenia una plantilla competitiva, enguany el bloc és encara millor. A més, té un atac que ajunta dos dels millors golejadors del futbol català [Carlos i Enric], que a priori garanteixen moltes dianes. Si, en l'aspecte defensiu, tenen la solidesa que els va faltar en moments puntuals de la temporada passada, l'Olot serà candidat a donar una sorpresa.

SANT ANDREU.
El Sant Andreu és un cas molt similar al del Badalona, ja que és difícil determinar quin paper pot fer. Combina fitxatges de jugadors experimentats amb d'altres el rendiment dels quals és una incògnita: poden sorprendre positivament o podrien no adaptar-se. A més, el club surt d'unes circumstàncies un pèl estranyes amb el canvi institucional i l'adéu d'un tècnic que estava lligat, i ha hagut de fer una plantilla nova i amb urgències, tot i renovar peces importants com ara Ibon i Xavi Jiménez.

CORNELLÀ.
És un equip nouvingut que s'haurà d'adaptar a la categoria. A la plantilla hi ha molts futbolistes que no havien jugat mai a segona B i segur que competiran amb moltíssima il·lusió. Aquest fet pot beneficiar-los, ja que tindran el factor sorpresa a favor. També podran jugar amb les dimensions del seu camp, que és petit i el tenen ben apamat. Això sí, per a un equip que acaba d'ascendir sempre és complicat, sobretot al principi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)