3a divisió FEF

3a divisió

L'encert repartit de l'Europa

Artilleria en guàrdia

Els sis davanters de l'Europa, que és el líder, s'estan repartint el protagonisme i tots han fet algun gol en aquest inici de temporada

Pedro Dólera ha donat a tothom un nombre similar de minuts, fet que els manté molt motivats i en tensió, tal com admeten ells mateixos

“L'equilibrientre la defensa i l'atac és la clau que estiguem a dalt”, diu Camacho

Extasiar-se veient com la pilota que has tocat mil·lèsimes de segon abans creua la línia de gol és segurament el plaer més gran que pot sentir un futbolista. Els davanters són els que estan més avesats a alliberar adrenalina d'aquesta manera. Si no, només cal arribar-se al Nou Sardenya i preguntar als sis atacants de l'Europa per aquesta sensació. Tots ells ja l'han viscuda aquesta temporada. L'equip escapulat, líder, és el tercer més realitzador, juntament amb quatre conjunts més. Això sí, no té cap home entre els deu màxims golejadors. I és que enguany la responsabilitat ofensiva està més repartida que mai.

El tècnic, Pedro Dólera, té un atac força complet i ha repartit minuts i responsabilitat entre els seus homes. “Pel mister és un luxe poder escollir, però també una papereta difícil. En tot cas, és positiu poder triar en funció del rival i del moment de forma de cadascú”, explica el davanter Álex Poves, que diumenge passat va fer un parell de dianes. Nils Puchades ho veu d'una manera similar: “A l'Europa tenim la fortuna de disposar de sis jugadors a dalt que serien titulars en la majoria de conjunts de tercera. Quan un està millor que l'altre, cal aprofitar-ho.” Javi Sánchez, que l'any passat va ser el pitxitxi de l'equip amb vint dianes, analitza la línia ofensiva escapulada i creu que és molt positiu que tothom tingui protagonisme. “El fet que els gols estiguin repartits significa que no hi ha dependència d'un sol jugador”, diu el badaloní, que hi afegeix: “Això ens converteix en un conjunt més versàtil.”

Que hi hagi tantes alternatives fa que els jugadors hagin d'estar conscienciats i disposats a cedir minuts als companys. Els futbolistes, en tot cas, s'ho agafen en clau positiva. “La competència és brutal, però això és molt bo, ja que t'obliga a donar-ho tot en els entrenaments”, afirma Javi Sánchez, mentre que Ramon Rovira hi afegeix: “Això ens manté motivats i concentrats.” El desequilibrant extrem està satisfet que els minuts estiguin repartits i analitza els efectes positius: “Això que tots estiguem participant és important i ens dóna una confiança que té molt de pes per als davanters.”

Més enllà de tenir una davantera entonada, la bona arrencada de l'Europa s'explica també pel seu gran rendiment al darrere. Els escapulats, de fet, són el conjunt menys golejat de la categoria, amb tan sols cinc dianes en contra. El davanter Roberto Camacho està molt satisfet amb “aquest equilibri, que és la clau de l'èxit”, i remarca el fet que, al conjunt gracienc, tothom sua la cansalada: “Que rebem tan pocs gols diu molt de tot l'equip. La rereguarda està bé, però els migcampistes i els davanters també treballem i baixem a defensar.”

Un estatus a mantenir

L'Europa ha demostrat en aquesta arrencada de lliga la seva condició de favorit. No només pel lideratge provisional, que “és circumstancial”, tal com admeten els davanters, sinó també per la imatge que està exhibint i el fet que ha remenat les cireres des de l'inici.

Ara arriba un tram complicat del calendari, en què el conjunt escapulat podria marcar la diferència. “Hem de mirar d'aconseguir el màxim nombre de punts possible, ja que segur que arriben ratxes complicades i és important tenir coixí, i cal pensar també en el goal average de cara al final”, afirma un dels davanters nouvinguts, Ignacio Rosillo, convençut que l'Europa es mantindrà a dalt: “Hi ha potencial, els nous ens hem acoblat bé i confio que complirem.”

Les xifres
11
gols dels 15
que ha fet l'Europa han estat obra dels davanters. Han marcat Javi Sánchez i Poves (3), Nils (2) i Igancio, Camacho i Ramon Rovira (1).
9
jugadors
diferents han fet alguna diana fins ara. Més enllà dels atacants, han marcat Alberto, Javi Lara i Àlex Cano.
495
minuts
ha jugat Javi Sánchez, el davanter que més temps ha estat sobre la gespa. Tot i això, el protagonisme ha estat molt repartit i ningú no ha disputat menys de 340 minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)