Girona

Sense espai per aturar-se

El Girona busca la quarta victòria consecutiva que el confirmi com la gran revelació de la primera fase del campionat

Els gironins són favorits contra el Mirandés, però Machín no vol cap excés de confiança ni relaxació

Posats estats de forma i estadístiques a sobre la taula, el Girona hauria d'estacar els punts que es posen avui en joc a Montilivi. Els necessita per refermar el lideratge, un luxe del qual els de Machín no volen prescindir perquè se l'han guanyat amb molta suor, implicació i resultats. Els gironins persegueixen el quart triomf consecutiu i allargar una ratxa sense encaixar ni un gol que ja és de 273 minuts. En el partit de Fires tampoc no hi ha excuses perquè l'afició no faci costat a un equip que es deixa estimar, no escatima esforços ni dóna mai res per perdut. Això sol ja mereixeria una gran entrada a Montilivi.

Favorits

Independentment de qui sigui el rival, ja és difícil que el Girona es pugui disfressar de víctima. Els de Machín estan fent massa fressa i acaparen elogis. No ho fan a través d'un futbol virtuós, però la consistència defensiva (tres partits sense encaixar gol) i l'eficiència en atac (han marcat en tots els partits) espanta. Segur que el Mirandés arribarà a Girona amb peus de plom (els dos últims cursos n'ha sortit escaldat amb sengles 4-0) i amb la lliçó apresa. “No vull pecar de presumptuós, però avui crec que som millor equip que ells, tot i que ho haurem de demostrar”, va comentar Pablo Machín, sabedor que el Girona ha guanyat un pes que possiblement a inicis de curs no tenia. El Mirandés va començar amb victòria lluny d'Anduva (1-2 a Santander), però en les tres últimes sortides no ha rascat cap punt ni marcat cap gol. Ha perdut al camp del Tenerife (1-0), el del Betis (2-0) i el de la Ponferradina (1-0). “Són un equip compacte. I tant de bo que s'hagin de tancar, perquè serà símptoma que dominem el partit i que juguem al seu camp”, va afegir Machín. El tècnic del Girona considera que el rival té capacitat per sortir al contraatac: “A dalt, Urko Vera està en ratxa i Pedro Martín [Machín el va tenir al Numància] és un molt bon jugador de segona A, i tenen futbolistes ràpids a la banda. Haurem d'estar pendents del seu contraatac.”

Machín va ensorrar la teoria que diu que el Mirandés juga a segona A amb un equip de segona B perquè el van repescar a última hora. “Si mireu el seu onze, segur que els seus jugadors sumen més partits que els nostres a segona A”, va assegurar. “I si està limitat, que no ho crec, és per una qüestió econòmica, perquè de temps, n'han tingut.”

LA PRÈVIA

L'any passat, el Mirandés va arribar a ser líder. I al final va baixar, tot i que l'han repescat. Això ens ha de fer pensar que no ens podem refiar
Treballen molt bé en l'àmbit col·lectiu i en qualsevol moment poden marcar gol. Felipe està en molt bona forma
El Girona fa una fèrria ocupació del mig del camp. És molt consistent, amb una defensa ben armada, i costa molt marcar-li gols
Deixar un jugador a la banqueta no és cap càstig. És bo tenir-hi alternatives
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Està tot molt igualat. Això és el que fa bonica la segona divisió A
Carlos Terrazas
ENTRENADOR DEL MIRANDÉS
Tant de bo s'hagin de tancar i mirar d'aprofitar el contraatac. Serà senyal que dominem i que juguem en camp rival
L'equip acumula 273 minuts sense rebre cap gol i no s'ha quedat mai sense marcar-ne
El rival ha perdut els tres últims partits a fora i té mal record de Montilivi
Si centrem molt des de les bandes, amb dos davanters alts tindríem més possibilitats. Però hi ha molts escenaris
Hem de millorar el rendiment a fora, després de tres derrotes seguides. Sabem que amb els punts de casa no és suficient

El tàndem d'atac centra la incògnita de l'onze

Feia la sensació que Pablo Machín s'havia afermat en l'aposta per jugar d'entrada amb els dos davanters de referència, Jaime Mata i Fran Sandaza, i fer jugar més endarrerit Felipe Sanchón. A la Nova Creu Alta, però, el tècnic va fer retornar el barceloní al davant, en detriment de Sandaza. I el 0-2, amb dos gols de Felipe, justificarien la continuïtat de l'aposta. El problema és que també amb els dos davanters més clàssics el rendiment era bo, i d'aquí neix la incògnita de què decidirà Machín avui. Si Felipe continua a dalt de tot, Jaime Mata i Sandaza es jugaran l'altre lloc. Si endarrereix el barceloní, el tècnic sacrificarà una de les peces del mig del camp genuïnament gironí a la Nova Creu Alta. Sense donar pistes, Machín va destacar que no només pensa en l'onze que comença: “Per mi, és molt important la gent que, des de la banqueta, té possibilitats de canviar alguna cosa. Ja hem tingut proves que són jugadors importants, i esperem que ho continuïn sent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)