3a divisió FEF

JUANMA PONS

ENTRENADOR DEL GAVÀ

“Costarà, però espero recuperar la normalitat”

El nou tècnic del Gavà explica que ha viscut moments complicats: “En l'últim partit, hi va haver de tot menys futbol, estar així no té sentit”

“Enguany volem salvar-nos i, el curs que ve, ser a dalt”

L'acomiadament de Vivó no és cap purga. Amb el que ha passat, prefereixo incorporar jugadors veterans que comencin amb mi

El desembre ha estat un mes molt mogut al Gavà. El grup de persones que gestionava la parcel·la esportiva del club i l'entrenador del primer equip, Albert Poch, van ser cessats. El president, Manuel Maniega, va cedir la banqueta a qui era director esportiu del Marianao Poblet, Juanma Pons (Madrid, 19-02-1976), que tot i això va veure com els futbolistes es plantaven en l'última setmana i no li feien cas en el partit contra el Sabadell B. El tècnic, amb tot, treballa amb la intenció de recompondre un bloc molt tocat.

Com ha viscut aquestes últimes setmanes?
Han estat complicades, ja que hem viscut situacions totalment atípiques en el món del futbol. Han estat moments durs per a tots, però jo vinc a entrenar un equip com a professional i a extreure'n el màxim rendiment.
Com es gestiona una situació així?
És complicat treballar amb un vestidor que ha viscut una plantada i que la primera setmana no va voler entrenar. El que has de fer és parlar amb els jugadors i explicar-los l'altra versió, la que no coneixien. A partir d'aquí, quan hi ha un contacte amb ells, tot és molt més fàcil.
En l'últim partit els seus pupils no van escoltar-lo i van seguir les ordres de l'anterior entrenador. En una situació així, què li passa pel cap?
No et queda cap altre remei que mirar el partit com a espectador i deixar-lo passar. Jo havia analitzat l'equip amb vídeos i informes i vaig fer l'onze que creia convenient. Després, l'antic cos tècnic és qui va donar ordres durant el partit i en el descans. És una situació incòmoda, però al final vaig pensar que havia d'aguantar els 90 minuts i després començar a treballar des de zero.
M'explicava que els jugadors només coneixien una versió. Ara que ja hi ha parlat, com estan?
Al final, els xavals volen entrenar fort, jugar i competir. Ells s'han trobat amb aquesta situació i són un grup molt jove, que també s'ha deixat portar per allò que ja coneixia, que és comprensible. Jo els vaig dir que respectava la seva decisió, però que només volia que em respectessin ells a mi com a professional.
Què diria a la part de la massa social que és reticent a la seva arribada?
Que continuï donant suport al seu equip com ho ha fet fins ara, perquè en futbol, al llarg de la història dels clubs, hi ha canvis i cal acceptar-los perquè tot funcioni tan bé com sigui possible. Al final, estar com vam estar en l'últim partit no té sentit. Allà hi havia de tot menys futbol.
De moment, han fet plegar alguns jugadors, començant pel capità i portaveu de l'equip, Albert Vivó. Hi ha una purga?
No, no és cap purga. Quan un entrenador entra en un lloc ha de prendre decisions i intentar formar un onze d'acord amb les seves idees. En aquest sentit he decidit prescindir de Vivó.
Albert Vivó és un dels jugadors més fiables que hi havia a la plantilla. No sembla una decisió futbolística...
Lògicament, té 28 anys i és veterà, però ara he incorporat Xavi Pérez en el seu lloc. Prefereixo tenir veterans que comencin amb mi més que no pas veterans que estaven amb l'altra part després de tot el que ha passat. És comprensible per a la gent que estem en el món del futbol.
Hi ha hagut canvis i han arribat nous jugadors –Xavi Pérez i Tiko Messina–. El bloc refet serà competitiu?
Aquesta és la idea, tenim molta feina per endavant i hem d'anar a poc a poc. Encara hi he d'incorporar dos o tres futbolistes més, adaptant-nos al pressupost.
El preocupa que el batibull del darrer mes passi factura en l'estat anímic dels futbolistes?
Ara és aviat i és clar que costarà recuperar la normalitat. Hem d'anar a poc a poc. En tot cas, mentre els jugadors tinguin actitud i confiïn en les meves consignes, ho tirarem endavant.
Com jugarà el seu Gavà?
Serà un equip sòlid, ordenat en defensa i ambiciós en atac.
Quins objectius es marca el projecte que inicia vostè amb el nou grup d'inversors?
Volem aconseguir la salvació aquesta temporada i configurar un conjunt per lluitar a la part alta el curs que ve. Intentar pujar, tot i que és molt difícil.
Per aspirar a l'ascens fan falta recursos. Estan garantits?
La idea dels nous membres del cub és avalar el pressupost, que els jugadors sàpiguen què cobraran. Això és important. Per
exemple, ara tenen garantit del gener al maig. Estan pendents de cobrar el desembre.
No han cobrat el desembre?
Amb tot el que ha passat, al mes de desembre hi ha un buit i hauran d'arreglar-ho amb l'anterior junta gestora, que n'és la responsable. Això em preocupa i ho he fet saber al club. Cal que els jugadors estiguin tranquils, i amb nosaltres ho poden estar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)