Territorial

Lliçó de professionalitat

Copa Catalunya. El conjunt de Dólera s'acarnissa amb la penosa situació del Sabadell, que no funciona ni amb els suplents. Els escapulats es tornen a envalentir contra un rival d'un altre món

sabadell0

europa3

L'Europa acostuma a fer-se tan gran com el repte que se li presenta. La història va cridar ahir el conjunt de Dólera, que s'hi va presentar amb totes les seves credencials: la d'equip valent i bregador a qui no importa l'escut que té al davant, encara que sigui el de l'LFP a la màniga. I per això va humiliar un equip que juga un altre futbol, el professional, poc acostumat a baixar al fang de la gespa artificial i del rival inconscientment valent. L'Europa es fica en la final de la millor manera: guanyant dos equips de segona A i amb el repte de derrotar el tercer, el Girona, en la final. D'altra banda, Àlex Garcia queda tocat de mort després de la desfeta d'ahir pels resultats, però la realitat és que la plantilla va quedar retratada un cop més. Els titulars fan el ridícul en la lliga; els suplents, amb algun titular també, en la copa.

Els riscos eren molt alts per al Sabadell, ja que aquest mateix Europa havia guanyat el Barça B (3-0). Dólera va treure tota l'artilleria amb un onze titular. Àlex Garcia, en canvi, va donar oportunitats als menys habituals (amb els tres titulars que no podran jugar diumenge per sanció).

En els primers instants, l'Europa es va mostrar molt més actiu que el Sabadell, tot i que a mesura que anaven passant els minuts, els arlequinats –ahir de verd– anaven aconseguint les regnes del matx. Marquitos va fer l'únic avís del Sabadell en tota la primera part amb una falta lateral que va refusar Leva a córner (16'). Els graciencs, però, tenien les idees molt clares i quan no tenien la pilota van ser valents en la pressió. Només calia forçar els errors d'una defensa central rival, ara mateix, en molt baixa forma. Així, en una jugada per l'esquerra que es va passejar per dins de l'àrea d'Iván Fuentes–no era la primera del partit– Riau va fer un mal refús i va deixar la pilota franca a Ignacio, que va afusellar Iván Fuentes (26'). Cinc minuts abans, Poves va fer una conducció en un regal de Cristian –notablement dolent el seu partit, ahir– i va acabar definint desviat quan ho tenia tot a favor.

A partir d'aquí, el Sabadell es va esfondrar del tot. L'Europa va agafar molta moral i el partit es va començar a jugar en camp contrari. Alberto (31'), en un córner al primer pal, va avisar, però no va trobar rematador en la primera ocasió després del gol. I en la segona, la corda es va trencar del tot. Lucas Porcar va cometre una pèrdua a la frontal de l'àrea pròpia i va deixar que Javi Lara batés el porter amb sang freda picant la pilota. Poc després, Poves en un córner, va culminar la glòria escapulada i el ridícul arlequinat. En la segona part, no hi va haver història. L'Europa va fer un pas enrere i el Sabadell va dominar la pilota, però sense ocasions. El partit va morir i el Sardenya va tornar a esclatar de joia.

LES REACCIONS

EUROPA: Leva; Dot, Alberto, Cano, Pastells (Josa, 84'); Javi Lara (Alegre, 84'), Padilla (Guzmán, 68'), Putxi; Ignacio (Camacho, 67'), Poves (Javi Sánchez, 56') i Nils (Torrentbó, 84'). SABADELL: Ivan Fuentes; Cristian, Yeray, Carlos Hernández (Estellés, 62'), Riau; Eguaras, Porcar, Sotan (Espasandín, 70'); Marquitos, Juanto i Roigé. GOLS: 1-0 (26') Ignacio. 2-0 (39') Javi Lara. 3-0 (41') Poves. ÀRBITRE: Martín Varas. T.G.: Al visitant Cristian Garcia. PÚBLIC: Un miler d'espectadors al Nou Sardenya.
La primera part ha estat excel·lent. La segona ja ha estat més per contemporitzar
Pedro Dólera
entrenador de l'europa
És un somni poder arribar a la final eliminant els equips que hem eliminat. És fantàstic tenir aquestes alegries que no tenim mai
L'Europa ha sortit amb més intensitat. No és excusa, però estàvem pensant en diumenge