Sabadell

Massa empats per a les necessitats del cuer

Sabadell. Dels set partits que Mandiá ha dirigit, el Sabadell ja acumula cinc empats. El club pretenia que el tècnic girés la truita, però els resultats s'estan quedant a mitges

El Sabadell buscava en Juan Carlos Mandiá una revolució que permetés a l'equip reaccionar i sortir del descens. Els arlequinats estaven en una espiral de mals resultats que semblava que no tenia aturador. Divuit jornades abans del final, doncs, el tècnic va arribar i va aturar la sagnia de derrotes i gols encaixats, però la reacció, quant a resultats, no s'ha acabat de produir del tot. L'equip no fa altra cosa que empatar, i Mandiá ja ha esgotat més d'un terç del camí que li quedava per recórrer (set partits) i només ha obtingut un triomf.

La contractació del nou entrenador es va basar en raons purament resultadistes: preu a part, es volia un tècnic bregat en aquest tipus de lluita i que obtingués els resultats com fos, fins i tot renunciant a la identitat de l'equip. Sorprenentment, a mesura que l'equip ha anat creixent amb el tècnic ha anat recuperant l'estil, però ni a l'inici sent molt defensius ni ara tenint més la pilota, l'equip suma els tres punts. “El més important és guanyar, més enllà de classificacions o altres coses”, reconeixia després de la dolorosa derrota de diumenge contra el Mallorca: “El pitjor és la sensació de treballar com estem treballant i que se'ns escapin les victòries.”

Millora

La plantilla reconeix que amb el tècnic hi ha hagut un canvi cap a positiu. “L'equip és sòlid al darrere i tenim ocasions de gol, la millora jo crec que és palpable, però el problema és que no guanyem”, explicava el central Kiko Olivas. “No ens val cap altra cosa a partir d'ara que no sigui sortir a guanyar allà on sigui”, admetia el lateral Cristian García. Els arlequinats s'hauran de treure de sobre la incapacitat que tenen a domicili i començar a sumar de tres en tres si no volen baixar abans del compte. El proper pas és Anduva, dissabte vinent (16 h).

Mandiá: “No tinc cap dubte que no caldran 50 punts”

Així de rotund es va mostrar Juan Carlos Mandiá divendres passat preguntat per la puntuació que projectava de cara a la permanència a final de curs. Sovint ha vorejat els 50 punts, però pel tècnic, segons diu, no serà necessari arribar a aquesta xifra tan alta.

No va mal encaminat, l'entrenador gallec, ja que l'Osasuna, que és el primer equip que no baixaria, té ara mateix 32 punts. En els últims quatre anys, cap divuitè classificat tenia tan pocs punts en la jornada 31. L'Alcorcón, el curs passat, en tenia 37 i la salvació va quedar en 51; fa dos anys, el Mirandés, 34 i es va acabar salvant l'Hèrcules amb 50; en fa tres, l'Osca en tenia 33 i el Sabadell es va salvar sent tercer per la cua, amb 46; i en fa quatre, el Nàstic en sumava 34 i es va mantenir amb 49. El problema és que la lluita ara mateix està entre només cinc equips, un cop desenganxats l'Albacete (a 6 punts) i el Tenerife (a 8).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)