Girona

ISAAC BECERRA

PORTER DEL GIRONA FC

“No oblido el que va passar al Miniestadi i sí, tinc ganes de revenja”

Tot i que va vestir tres anys de blaugrana, el porter afirma que té l'espina clavada de la derrota del curs passat al camp del Barça B: “No s'hi jugaven res i semblava que havien guanyat la Champions”

“Que s'animin i vagin al Mini; el seu suport és vital”

No m'importa que ells s'estiguin jugant ara la permanència. Nosaltres volem
els tres punts per continuar segons
Ens jugàvem la vida i no em va agradar gens com el Barça B va celebrar els gols i la victòria. I a molts companys, tampoc
La derrota de la primera volta a Montilivi ens va fer mal, però per altres circumstàncies.
No hi ha res a dir

Amb 31 gols encaixats en 36 partits (0,86 de mitjana), Isaac Becerra (Badalona, 18/6/1988) és un dels porters amb majúscules de la segona divisió A. No s'ha perdut ni un minut en tota la lliga (3.240) i de moment ja ha mantingut 17 vegades la porteria imbatuda aquesta temporada. El porter, que compleix la seva tercera temporada a Montilivi, està centrat en l'ascens directe del Girona a primera divisió, que, coses de la vida, passa ara pel Miniestadi, on l'any passat l'equip blanc-i-vermell va sortir derrotat i amb un peu i mig a segona B. Becerra no amaga que és l'oportunitat de treure's una espina que té molt clavada i espera que aquest episodi, per al Girona, s'escrigui amb V de victòria. O de vendetta...

Tothom entrenant-se, a punt i en condicions. Sembla que hagin arribat al cent per cent a l'hora de la veritat, no?
Estem oferint bons símptomes, sí. No només han estat les dues últimes victòries [0-3 a Huelva i 3-0 contra Osasuna], sinó que ja ve de més enrere. L'equip està jugant bé, creant ocasions i fent gols, i també defensant a un nivell molt alt.
Fa un parell de mesos sí que se'ls va veure una mica tocats, pel que fa a resultats i també físicament. Esperaven aquesta regeneració tan contundent?
Tot això es treballa. Res no és casualitat. És important la feina de recuperació que estem fent després dels partits i també en el dia a dia, fora del camp. El treball invisible, que es diu. I com a professionals que som, ho seguim al peu de la lletra. I els caps de setmana es poden veure els fruits de tot això. Anem al límit. I així continuarem.
S'ha superat la jornada 36. Hi ha benzina per a estona, encara?
El que és claríssim és que per il·lusió i ganes, ningú no ens guanya. I que la gent surt en cada partit a donar el cent per cent des del primer moment i fins que les cames i el cos diguin prou. No sé si durarem els sis partits que queden o només dos o uns quants més, però sí que sé que l'equip està molt mentalitzat en l'objectiu, que és pujar directament a primera.
En casos així, l'estat anímic és tant o més important que el
físic?
És clar que veure'ns a dalt ens dóna un plus d'energia, de ganes, de confiança, de motivació... De tot. Afrontem tots els partits com si fossin l'últim. I quan aquest s'ha acabat, amb ganes que arribi el següent.
A banda d'haver sumat 15 punts dels darrers 18, vostès a Montilivi no han perdut en tot el 2015; i a fora ja han obtingut deu victòries en tot el curs. Uns números increïbles...
Pocs equips, crec, deuen haver guanyat tants partits a camp contrari en la història de segona A. És per treure's el barret. I que no hàgim perdut a Montilivi en tot aquest any, també. Això demostra que quan hi ha moments difícils en què costa guanyar, també costa molt que els rivals ens guanyin.
Miniestadi. El tenen marcat amb vermell, aquest partit? El Barça B els ha guanyat els tres últims enfrontaments...
Cada partit és una història, però jo sobretot tinc moltes ganes d'aquest partit. Recordo el que va passar l'any passat [remuntada del Barça B i derrota del Girona, 2-1]. Va ser una cosa molt lletja. No pas pel fet que ens guanyessin, que era la seva obligació; sinó per com ho van fer i sobretot per com ho van celebrar, els gols i el triomf. Semblava que havien guanyat la final de la Champions. Jo hi vaig amb moltes ganes, al Miniestadi, i el que vull és guanyar-hi. Que ells s'estiguin jugant la permanència, a mi això no m'importa. Vull sumar els tres punts per continuar segons.
Tant els va empipar la celebració dels gols del Barça B?
Nosaltres ens hi jugàvem la vida. Que ens guanyessin podia passar, perquè això és futbol i uns guanyen i uns altres perden. Però la manera com ho van celebrar després del partit quan no s'hi jugaven res i la manera com corrien després que ens empatessin... Va ser lleig. A mi, personalment, no em va agradar, i penso que a molts dels meus companys, tampoc.
Tenen ganes, entre cometes, de revenja?
Personalment, sí. Per descomptat, que tinc ganes de revenja. Vaig ser tres anys jugador del Barça, però el que va passar l'any passat no ho oblido.
Els va desestabilitzar la sortida en la segona part de Munir i Adama...
Sí. Però no em poso amb això. Tots els entrenadors tenen les armes a la banqueta i les utilitzen com creuen oportú. Els va sortir bé. Ara és un altre escenari i nosaltres hi anem a competir com hem fet en tots els partits. Volem demostrar que som el millor visitant de segona A i endur-nos els tres punts. Independentment que jugui Adama, Sandro, Munir o qui sigui.
També hi tenen comptes pendents de la primera volta? Haurien pogut golejar i van perdre 0-1.
La derrota va fer mal, però per altres circumstàncies. Recordo que vam tenir el partit totalment sota control, però no vam ser efectius. Ells van tenir una ocasió d'Adama en la primera part i el gol de Halilovic en la segona. Vam fer mèrits per guanyar i vam perdre. Però més enllà de la mala sort no hi ha res a dir.
S'esperava que el Barça B estigués tan avall?
Els filials, ja se sap... De vegades les ratxes dolentes els afecten més. Han de seguir treballant, com tots els equips, per intentar sortir d'aquí.
Tenen molta qualitat a dalt...
Són jugadors de futbol. Igual que nosaltres. A dins el camp, els noms no serveixen de res. El futbol és onze contra onze i marcar més gols que el rival. És el que tu vols proposar i creure's millor del que tens al davant.
Vostès no estaran sols, al Miniestadi.
No. I el suport de l'afició és vital. M'agradaria primer donar les gràcies als seguidors del Girona pel seu comportament a Montilivi i també demanar-los que s'animin a anar al Miniestadi a donar suport a l'equip i a donar-nos una empenta. Per als futbolistes, això és un plus i ens dóna molta força. Crec que la gent s'enganxarà perquè el moment s'ho val. Nosaltres farem també tot el possible perquè tot aquest esforç es vegi recompensat amb una victòria.
Disset zeros aquest curs. El seu millor any?
La temporada passada ja va ser bona, però si hi sumem el moment de l'equip i els resultats, aquesta és la millor. Individualment i col·lectivament. Perquè sense el nivell defensiu que està oferint l'equip, tot això seria impossible. I que duri!
Quina culpa hi té el sistema de Machín, amb tres centrals?
Tota. És una de les claus de l'èxit. El tenim après de memòria, absolutament interioritzat.
La fase d'ascens seria ara un premi menor?
És hora de deixar-nos de romanços. Volem l'ascens directe i depenem de nosaltres. Hem de defensar aquesta segona plaça amb dents i ungles. Afrontem cada partit amb il·lusió i com si fos una final, perquè ho són. I sortim a guanyar des del minut 1, sense especular i sense reservar-nos res.
L'Sporting és el gran rival?
Tots ho són. Els que estan a cinc i sis punts, també. Perquè això pot fer un tomb en qualsevol moment. De tota manera, és important que ens mirem a nosaltres i no als altres. La clau és que no ens atrapin.
Té contracte fins al 2016. Es veu el curs vinent al Girona?
Per què no? Jo estic molt content al Girona i tinc un any més de contracte. Un traspàs? No en sé res ni en vull saber res. N'estic totalment al marge, la veritat. La idea és complir el contracte. I si s'hagués de moure qualsevol cosa, a l'estiu hi haurà temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)