Es queden amb ganes de més

Fase d'ascens a segona B. El resultat és curt per a l'Europa, que va fer mèrits per anar a la tornada amb una renda molt més àmplia. El Jerez amb prou feines va arribar a l'àrea de Leva

JEREZ0

EUROPA1

L'Europa viatjarà a Jerez de los Caballeros amb un molt bon resultat, però que, vist el partit, pot semblar curt per la superioritat que van mostrar els graciencs. Van dominar, van segellar la porteria, però no van sentenciar un equip que va semblar el més fluix que ha passat en els últims anys pel Nou Sardenya en una promoció d'ascens.

El que fa l'experiència. Si fa dos anys, en la primera promoció d'ascens de l'era Dólera, l'Europa va encaixar un gol en els primers minuts, aquesta vegada la història va ser totalment oposada. En la primera aproximació a l'àrea, Javi Lara va aprofitar un mal rebuig de la defensa visitant després d'una jugada d'Ignacio per batre el porter Álex des de la frontal. El gol va servir per calmar els nervis de l'equip gracienc, que hauria pogut ben bé deixar l'eliminatòria gairebé sentenciada a la primera meitat. Poves va estar a punt de fer el segon en una bona rematada que va desviar el porter Álex a córner (21'). L'Europa vivia tranquil en defensa i movia la pilota al mig del camp amb una facilitat inesperada en un partit com aquest i, de nou, a falta de cinc minuts pel descans, els escapulats van tenir dues oportunitats més per ampliar la diferència en el marcador. El porter extremeny va treure una bona mà a un xut sec de Nils (41'), i un minut després el central Alberto va tenir l'opotunitat més clara en una rematada de cap que va salvar miraculosament Àlex.

Després de la represa, però, els de Badajoz van avançar línies i l'Europa ja no va poder tenir la pilota amb tanta comoditat com a la primera meitat.

Les pors canvien el matx

El Jerez continuava sense inquietar la porteria de Rafa Leva, però l'Europa tampoc arribava a l'àrea del rival. Així, amb els dos conjunts conscients que un gol en contra podia canviar molt el curs de l'eliminatòria, els minuts van anar passant sense gairebé arribades a les zones de perill. Un xut desviat de Zafra (67') i Javi Bolaño amb una rematada forçada (88') van ser els únics intents dels extremenys en tot el partit. Els de Dólera, en canvi, ho van provar sense sort en els últims minuts per intentar ampliar la renda de cara al partit de tornada, però sense encert.

Els de Dólera van tenir les ocasions més clares
en el primer temps i hauran de segellar l'eliminatòria a Extremadura, territori hostil.

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Puchi (Guzmán, 78'), Javi Lara, Padilla, Ignacio, Nils (Camacho, 62') i Poves (Rovira, 70'). JEREZ: Àlex, Pedro Oliva, Jesús Cruz, Barrero, Héctor Gallego, Oli, Jorge Zafra, Toboso (Parra, 89'), Chema, Juan Germán i Javi Bolaño. GOLS: 1-0 (3') Javi Lara. ÀRBITRE: Monter Solans. T.G.: Als locals Camacho i Padilla i als visitants Juan German, Chema i Jorge Zafra. ASSISTÈNCIA: 1.915 espectadors al Nou Sardenya.
No fer gols t'obliga a guanyar 2-0 allà, i contra un rival com aquest és molt complicat
José Antonio Vázquez
entrenador del jerez
Hem estat pacients, intensos, hem mogut la pilota de banda a banda, però no hem matat el partit
Pedro Dólera
entrenador de l'europa

Dos titulars, suplents de la mesa electoral

Haurien estat dues baixes sonades les d'Ignacio Rosillo i Àlex Poves, ja que són els dos màxims golejadors de l'equip aquesta temporada, amb set i vuit dianes, respectivament. Fins al mateix matí del partit, Pedro Dólera no tenia clar si podria comptar amb els dos jugadors, ja que eren suplents de dues meses electorals. Tots dos van al·legar que tenien el partit, però l'al·legació no va ser admesa a tràmit i es van haver de presentar a primera hora a les meses electorals. Com que eren suplents i es van presentar tots els titulars, a cap dels dos finalment els va tocar ser-hi i van poder disputar el partit.

Qui no es va poder deslliurar de la mesa electoral va ser el delegat de l'Europa, Albert Benet, en una mesa d'Alpens, a Osona.