3a divisió FEF

3a divisió

Europa

La fi d'una era

Pedro Dólera anuncia el seu adéu després de sis anys

“M'enorgulleix haver posat el club a la primera línia del futbol català”

Amb la veu entretallada, els ulls plorosos i l'expressió de qui està emocionat. D'aquesta manera va posar punt final Pedro Dólera a la seva etapa de sis anys al capdavant de l'Europa. Segurament no podia ser d'una altra manera. En una compareixença en què hi havia tots els estaments del club i la plantilla del primer equip, amb jugadors com ara el capità, Àlex Cano, també emocionats, l'entrenador escapulat va decidir anunciar que no continuarà la temporada que ve a la Vila de Gràcia. Dólera, doncs, posa punt final a sis temporades en què el club ha crescut, ja que ha encadenat tres promocions d'ascens i ha guanyat la copa Catalunya. Un bagatge més que destacable, en què només haurà quedat l'espineta d'haver-se quedat sempre en el camí cap a segona B. “Tot va començar el juny del 2009 i ara marxo sent l'entrenador amb més partits del club: 249”, va exposar el pratenc, que, fent retrospectiva es va mostrar molt satisfet amb la feina feta: “Marxo orgullosíssim i amb el cap ben alt. Hem posat l'Europa a la primera línia del futbol català, i espero haver contribuït a enganxar la gent jove del barri.”

Dólera va afirmar que es queda sobretot amb el tracte que ha rebut al Nou Sardenya: “El més positiu d'aquesta etapa és que cada cop que creuava la porta del camp sabia que aquest era el meu hàbitat, la meva casa, que podia fer i desfer el que volgués i que els meus jugadors estarien donant-ho tot per assolir els objectius.” D'altra banda, va analitzar els moments més complicats i, deixant de banda els desenllaços dels play-off, va dir que “el dia més dur va ser el del Balaguer [l'any 2012, en què va presentar la seva dimissió després d'una derrota contra el conjunt de la Noguera]”. Ara, amb tot, queda obert quin serà el futur del tècnic, que no va confirmar el seu destí però que va admetre converses amb el Prat, el club que té més números de tenir-lo la temporada vinent.

L'adéu de Pedro Dólera, a nivell de club, significa un abans i un després, ja que el pratenc ha marcat una era a l'Europa. El president, Guillaume de Bode, ho té molt clar: “Estem molt agraïts per tot el que han aportat ell i el seu cos tècnic. Formaran part dels pròxims llibres d'història de l'Europa, i els seus noms estaran escrits en majúscules.” El màxim dirigent escapulat, que començarà a parlar a partir d'avui sobre qui pot ser el relleu de Dólera a la banqueta, es mostrava també orgullós de la relació que hi ha establert: “Quan va venir no ens coneixíem, i ara ja puc dir que en el Pedro tinc un amic.”

Les xifres
249
partits
ha dirigit. D'aquests, 236 han estat entre la lliga i les promocions (103 triomfs, 69 empats i 64 derrotes).
1
títol
ha aconseguit: la copa Catalunya d'enguany.
3
fases d'ascens
ha disputat l'Europa amb Pedro Dólera. Malauradament, no n'ha culminat cap.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)