Llagostera

Alsina serà l'entrenador

Llagostera. El d'Arenys de Mar ha aprovat el tercer nivell i podrà dirigir oficialment l'equip en la categoria de plata, amb Òscar Álvarez de segon. “Ha estat un procés llarg”, diu Alsina

Oriol Alsina, l'alma mater del Llagostera, finalment podrà dirigir l'equip de la seva vida a segona divisió A. El d'Arenys de Mar ha aprovat el tercer nivell d'entrenador, condició indispensable per poder estar al capdavant d'un equip en la categoria de plata, i ja té tota la documentació en regla per poder exercir, oficialment, com a primer tècnic del Llagostera el curs vinent (només està en espera de rebre físicament el carnet).

D'aquesta manera Alsina rellevarà en el càrrec Lluís Carrillo, ara scouter de l'entitat, que va haver de fer un pas endavant fa dos anys i mig, quan l'equip competia a segona divisió B. El motiu va ser la insistència de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), que, arran de diverses denúncies, no veia amb bons ulls que Alsina fos el primer entrenador sense tenir la titulació necessària (fins llavors Alsina s'emparava en un carnet homologat de la Federació Catalana de Futbol). Per evitar més problemes Carrillo es va col·locar com a primer tècnic, encara que a efectes pràctics Alsina mai no va deixar de ser el comandant de la nau llagosterenca, tal com ell mateix afirma.

“Faré exactament el mateix que feia en els últims anys, però ara ja oficialment com a primer entrenador. Ja ho tinc tot fet i tot en ordre, i ara només falta que m'enviïn purament la targeta física a casa, que no sé quan m'arribarà”, explica Alsina, que no amaga que el camí fins a aconseguir el nivell 3 ha estat més llarg i difícil de l'esperat: “Estic molt content, la veritat, perquè feia temps que ho esperava i ara ja podré desenvolupar l'activitat sense problemes. Ha estat un procés llarg, cada nivell és un any d'espera i no ha estat fàcil, perquè és complicat combinar-ho amb la feina, pel tema de l'assistència a classe.” Amb el carnet a la butxaca Alsina tindrà de segon entrenador Òscar Álvarez, que també té el tercer nivell i que era l'alternativa per si el també director esportiu del Llagostera no aconseguia treure's el títol a temps. Álvarez, que es va retirar fa dos estius, també desenvolupa les funcions de secretari tècnic, juntament amb Gerard Escoda i Javi Salamero.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content, la veritat, perquè feia temps que ho esperava i ara ja podré desenvolupar l'activitat sense problemes

EN TRÀMIT

Faré exactament el mateix que feia en els últims anys, però ara ja oficialment com a primer entrenador
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

DEBUT A PLATA

Alsina ja té tots els papers en regla i només està esperant rebre el carnet físicament
El també director esportiu rellevarà en el càrrec Lluís Carrillo, ara ‘scouter'

Dos anys i mig d'espera

El febrer del 2013 Oriol Alsina va haver de cedir el lloc de primer entrenador a Lluís Carrillo perquè no tenia la titulació necessària –la FEF li va requerir el tercer nivell quan ell només tenia el primer aprovat–. L'equip aleshores competia a segona divisió B i Alsina ni tan sols podia ocupar la plaça de tècnic ajudant –es necessitava com a mínim el nivell 2–, així que al d'Arenys no li va quedar cap més remei que asseure's a la banqueta llagosterenca com a encarregat de material. No va ser fins a la temporada passada quan Alsina, ja amb el segon nivell a la butxaca, va poder ser oficialment segon entrenador, just després de la destitució de Santi Castillejo la jornada 9. Llavors Lluís Carrillo va tornar a posar-hi el carnet, amb Alsina i Òscar Álvarez al seu costat. Era només un pur tràmit per esperar que Alsina aprovés el tercer nivell i pogués dirigir finalment l'equip tal com estableix el reglament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)